FalleN maakt Last Dance-roster bekend

CS:GO | Na maanden van geruchten over de toekomst van FalleN, is het nieuws eindelijk officieel. De IGL maakt vanaf nu deel uit van Last Dance, een Braziliaans roster met enkele van zijn vroegere teamgenoten en Majorwinnaars.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De geruchten over een Braziliaanse Last Dance deden al de ronde voor Gabriel “Fallen” Toledo in januari Team Liquid verliet. Afgelopen weekend maakte de IGL zijn project eindelijk bekend. FalleN speelt vanaf nu opnieuw aan de zijde van vroegere Luminosity- en SK Gaming-teamgenoten fer, fnx en boltz. Ex-Furialid VINI vervolledigt het team, peacemaker neemt de rol van coach op zich.

FalleN, fer en fnx domineerden de CS:GO-scene in 2016 en 2017, door met Luminosity en SK Gaming twee opeenvolgende Majors te winnen. Daarna gingen de prestaties van het roster snel achteruit. Na een teleurstellende passage onder de MIBR-vlag probeerde FalleN zijn carrière nieuw leven in te blazen bij Team Liquid. Ook daar kon hij de verwachtingen niet waarmaken. Zijn vertrek was dan ook geen grote verrassing.

De prijzenkast van de spelers mag dan wel goedgevuld zijn, de vraag blijft of dit roster in 2022 zich nog kan meten met toppers als NAVI of G2 Esports. Die kans lijkt eerder klein, gezien de leeftijd en recente prestaties van de leden. De 22-jarige VINI is de uitzondering, maar de supportrol weegt individueel niet zwaar door op de resultaten van een team.

Zelf blijft FalleN alvast positief. In de aankondigingsvideo op Twitter vertelt de AWPer waarom hij voor dit project koos: “Ik word gedreven door uitdagingen, en ik denk dat dit de grootste uitdaging van mijn carrière wordt. De juiste mensen vinden om onze prestaties van het verleden te herhalen, en ervoor zorgen dat we van elk moment van het proces kunnen genieten. Dat is wat het verschil maakt.”

De Brazilianen zijn in ieder geval nog op zoek naar een organisatie om hen te ondersteunen. Die zoektocht zal waarschijnlijk niet lang duren. Het vijftal heeft een gigantische fanbase in Brazilië en verzamelt dagelijks tienduizenden kijkers op Twitch. Of Last Dance nu trofeeën zal winnen of niet, op gebied van marketing is het roster sowieso een goudmijn.

Copyright afbeelding: fallenINSIDER

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top