As we see it: anders zijn is ook gewoon

Series | De tijd dat mensen die er anders uitzagen of anders tegen de wereld aankeken door de goegemeente beschouwd werden als outcasts of 'die rare', is voorgoed voorbij. Gelukkig maar. Programma's als 'Down The Road' en talloze series werken met mensen die anders zijn of portretteren mensen die het leven anders beleven. Zoals 'As we see it', een gloednieuwe reeks over drie jongvolwassenen, allemaal met een bepaalde vorm van autisme.

Door MF

Deel dit nieuws

Hoe gaan drie jonge mensen om met het leven als ze dat leven anders ervaren dan de meeste leeftijdsgenoten? 'As we see it' gunt ons een blik in het hoofd en de dagelijkse besognes van drie vrienden. In hun zoektocht naar een job, een lief of zelfs iets als naar de winkel gaan ... Met de hulp van vrienden en familie, en soms elkaar, knopen ze de dagelijkse kleine overwinningen aan elkaar. Must see!

'As we see it' is beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Atypical

Ondertussen al het vierde en laatste (oh, neen!) seizoen van deze zeer populaire sitcom. Vier jaar na de eerste aflvering is de autistische Sam al een paar levenslessen rijker. Waar hij in het begin van de serie vooral bezig was het met zoeken naar een lief - hij maakte zelfs zijn therapeute het hof door bij haar in te breken met chocoladetaart - staat hij in het laatste seizoen voor een andere keuze: ga ik het ouderlijke huis verlaten en hoe pak ik dat aan? Garant voor alweer prachtige televisie. Niet te missen, deze atypische reeks!

Ontdek Atypical op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Elephant Man

'The Elephant Man', een klassieker van grootmeester David Lynch, vertelt het verhaal van de Engelsman John Merrick, die geboren werd met een gezichtsafwijking. John Hurt kruipt in de huid van Merrick, een man die door een gewiekst heerschap opgevoerd wordt als curiosum in een freakshow, waar hij elke dag vernederd wordt. Tot een chirurg hem opneemt in zijn kliniek en ontdekt dat er achter Merricks aandoening een zeer lieve, gevoelige en intelligente man schuilgaat.

Ontdek 'The Elephant Man' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Mask

Nog zo'n klassieker die toont dat niet alles is wat het lijkt. Gebaseerd op het leven van Rocky Dennis, een jongen die geboren werd met een misvorming in het gezicht. Een mooie, beklijvende film met een belangrijke boodschap: het maakt niet uit hoe je eruitziet. Een opmerkelijke rol is voor Cher (de zangeres) als Rusty, Rocky's moeder, die haar zoon met haar onvoorwaardelijke liefde steunt en hem laat openbloeien tot een markante jongen. Rocky zelf wordt dan weer gespeeld door Eric Stoltz die je kunt kennen uit 'Pulp Fiction' (als drugdealer). De derde klasbak is Sam Elliot.

'Mask' is beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Skins

We hebben de laatste jaren al wat series te zien gekregen waarin we meesurfen op het leven van een aantal jongeren op school. 'Sex Education', 'Elite', en uiteraard ook deze 'Skins', een van de langstlopende series op Netflix. 'Skins' zit al op de streamingdienst sinds het prille begin. Met succes ook. De serie ging voor het eerst on air in 2007 - lang voor er van Netflix sprake was - op het Britse E4, en was meteen populair. Setting is Bristol. Zeven seizoenen lang volgen we het leven van een stel 'rauwe' vrienden, jongeren die zich tegen de achtergrond van een troosteloze stad willen ontwikkelen, en daarbij af te rekenen krijgen met talloze uitdagingen, elkaar, maar ook zichzelf. Coming of age dus, zoals we het graag zien.

Ontdek ‘Skins' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Big Bang Theory

Nog uitleg nodig? We denken het niet. Razend populaire reeks over een stel nerds - what's in a name - die samenhokken, en dankzij - of ondanks? - hun aparte kijk op het leven, vaak boeiender levens hebben dan wij allemaal samen. Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz en Rajesh Koothrappali werken allemaal bij hetzelfde bedrijf, Calltech. Het zijn echte geeks: bollebozen met een voorliefde voor wiskunde en fysica. Ze spreken verschillende talen (zoals Klingon, jazeker). Goed voor 11 seizoenen plezier! Netflix kondigde aan de serie te zullen verwijderen, maar voelde meteen dat dat niet zo'n goede beslissing was. Dus kijken maar!

Ontdek ‘The Big Bang Theory' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Good Doctor

Een dokter 'op het spectrum'. De jonge chirurg Shaun Murphy verhuist naar de stad, waar hij een job krijgt in en een prestigieus ziekenhuis. Maar de briljante Murphy lijdt aan een autistische stoornis, waardoor hij nauwelijks in staat is om contact te leggen met de mensen om zich heen. Is dat een probleem? Ja en neen, want zijn gebrek aan sociale vaardigheden compenseert hij met zijn buitengewone medische gave. 'The Good Doctor' is na 'Grey's Anatomy' en 'Station 19' de meest bekeken serie van de zender ABC. Geen wonder dat de serie ook hier zo scoort!

Ontdek ‘The Good Doctor' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Forrest Gump

We zien Tom Hanks hier in een glansrol als de ietwat sullige Forrest Gump die - zonder dat hij er erg in heeft - aanwezig is op een aantal momenten die de wereldgeschiedenis veranderden. Must see, deze feelgoodmovie. We volgen Gump, van zijn jeugd in Alabama in de jaren vijftig tot in de jaren 1980. En of deze vreemde jongeling een invloed heeft op de wereld rond zich? Reken maar van ja! Hij geeft niet enkel de jonge Elvis Presley inspiratie voor zijn dansstijl en John Lennon een lied ('Imagine'), maar is ook in de Vietnamoorlog én bij de protesten tegen diezelfde oorlog in Washington D.C.. Bovendien vindt hij de smiley uit en is hij de inspiratiebron voor de bumpersticker-spreuk 'shit happens'. En hij is verantwoordelijk voor een van de meest geciteerde filmquotes ter wereld ... iets met chocolade :)

Forrest Gump is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top