Eden Hazard zet deur op kier voor eventuele exit bij Real

La Liga | Voor het eerst zou Eden Hazard niet weigerachtig staan tegen een vertrek uit de Spaanse hoofdstad. Maar voor een eventuele exit is het eerst wachten tot de zomer.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De droom van Eden Hazard sloeg om in een halve nachtmerrie: de Rode Duivel viel sinds zijn komst bij Real in de zomer van 2019 van de regen in de drup door aanhoudende blessures en kon nooit zijn stempel drukken bij de Koninklijke. Volgens sommige media zou Hazard nu aan een vertrek denken. De manier waarop hij behandeld werd tijdens de Spaanse Super Cup zou de druppel geweest zijn.

In Saudi-Arabië mocht Eden Hazard weliswaar een trofee toevoegen aan zijn palmares, maar de 31-jarige Belg heeft niet één seconde op het veld van het Koning Fahdstadion gestaan tijdens de wedstrijden tegen Barcelona en Bilbao. Waar Thibaut Courtois nog maar eens een staaltje van zijn weergaloos keeperstalent liet zien, was Hazard geen enkele speelkans gegund.

Mentaal geknakt?

De trofeewinst betekende dus geen mentale boost voor onze nummer 10. Toen de viering na de eindwinst aangebroken was, bleef de oud-speler van Chelsea ingetogen. Ongetwijfeld teleurgesteld. Dat hij geen speelkansen had gekregen van Ancelotti – de Italiaanse oefenmeester lijkt kennelijk niet meer te rekenen op onze landgenoot – en dat hij geflopt is bij zijn droomclub. 

Eind 2021 – begin 2022 had de frivole rechterwinger nochtans wat speelkansen toebedeeld gekregen en drie basisplaatsen. Hazard toonde wel enkele flitsen van zijn klasse, maar was nooit doorslaggevend voor de prestatie van zijn team. Vandaag bevindt de eens zo florerende wereldspeler zich achteraan in de pikorde, na spelers als Vinicius, Asensio en Rodrygo. Een bijrolletje voor een speler met zo’n groot salaris: je reinste geldverkwisting voor Real.

Exit hangt in de lucht

Het huwelijk tussen club en speler vertoont diepe barsten, en dus lijkt de scheiding slechts een kwestie van tijd. Het bestuur vreest dat Hazard een nefaste invloed heeft op de sfeer in de kleedkamers – ook al ligt dat helemaal niet in het karakter van Eden. Real hoopt nog 50 miljoen euro te recupereren uit de verkoop van de duurste speler uit z’n clubgeschiedenis – voor wie het 115 miljoen euro neertelde.

Als de transfer er komt, zal die pas in de zomer kunnen plaatsvinden. In de komende maanden kan er nog veel gebeuren: club en speler zullen de verschillende aanbiedingen bestuderen. Newcastle lijkt niet langer een optie en ook de piste van Lille is weinig waarschijnlijk. Zit een terugkeer bij Chelsea er in? Vraag is of The Blues genoeg geld in kas hebben om Eden weer naar zijn geliefde speeltuin te lokken…

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschibaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top