Zoektocht naar nieuwe T1 leidt Lommel na een maand naar... de T2

D1B Pro League | Ruim een maand na het vertrek van Peter van der Veen heeft Lommel SK nog steeds geen nieuwe hoofdcoach. De zoektocht naar dé man die de CFG-club uit de degradatiezone van 1B moet halen, leverde na een maand rondspeuren voorlopig gewoon een tijdelijke promotie op voor Luiz Felipe; de huidige T2 van de Limburgers.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Van der Veen stapte op 14 december (in onderling overleg) op als hoofdcoach van Lommel SK. Assistent Luiz Felipe moest de honneurs waarnemen totdat er een nieuwe T1 gevonden werd. Met de winterstop in het vooruitzicht leek de club alle tijd te nemen om de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer tot een goed einde te brengen, maar na een maand radiostilte én met de eerste competitiematch van 2022 voor de deur (vrijdag op RWDM) begonnen de Lommelse fans toch wat ongeduldig te worden.

Woensdag kwam er dan eindelijk toch witte rook uit de schoorsteen van het Soevereinstadion. Maar met die witte rook kwam gewoon de bevestiging dat de tussenpaus - Luiz Felipe - voorlopig doorgeschoven wordt naar het hoofdstoeltje in de Lommelse dugout.

"De club wil de tijd nemen voor het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer die voor een langere tijd aan boord blijft en talentontwikkeling vooropstelt zonder het resultaat uit het oog te verliezen", klinkt het op de officiële website. "In die tussentijd zal Luiz Felipe de troepen leiden. De club heeft het volste vertrouwen in Luiz om die periode van enkele weken nog te overbruggen."

Wereldreiziger

Felipe is een 56-jarige Braziliaan die de voorbije jaren de kost verdiende als coach bij Guimaraes B (Portugal), Al Arabi (Koeweit) en Hubei Chufeng (China). In oktober 2021 streek hij neer in Lommel; waar hij de assistent werd van Van der Veen. Daarnaast moest hij ook de vertrouwenspersoon worden voor de groeiende Zuid-Amerikaanse delegatie bij Lommel SK. Nu krijgt hij dus de eindverantwoordelijkheid van het hele team.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top