LEC: G2 Esports getroffen door Covid-19

League of Legends | Aan het einde van de LEC-superweek verklaarde G2 Esports op Twitter de omstandigheden in de eerste week van de competitie. Getroffen door Covid-19, besloot de ploeg toch de wedstrijden te spelen zoals gewoonlijk, met isolatieprotocollen voor de getroffenen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Terwijl wij langzamerhand hoopten op een terugkeer naar de normale gang van zaken, zodat de teams opnieuw in de LEC-studio’s zouden kunnen plaatsnemen, leek dat deze week nog veraf. Zoals Riot Games een paar dagen geleden aankondigde, werd deze eerste week op afstand gespeeld. Zo wil de uitgever de veiligheid garanderen van de spelers, hun coaches, en van de personen die verantwoordelijk zijn voor de show.

De verschillende teams werkten de drie wedstrijden dan ook af in hun gaming houses, die hen gedurende het hele weekend waren toegewezen. Een beslissing die we alleen maar kunnen toejuichen, zeker na het lezen van de tweet van G2 Esports op zondagavond.

Enkele minuten na afloop van hun laatste duel maakte de organisatie bekend dat een meerderheid van het team, inclusief verschillende personeelsleden, besmet waren met Covid-19.

Volgens manager Romain Bigeard werden vier van de vijf teamleden en de twee coaches 72 uur geleden door het virus getroffen. Deze situatie heeft hun eerste week in de LEC, het Europese League of Legends-kampioenschap, erg bemoeilijkt.

Ondanks de moeilijke omstandigheden deed de ploeg het niet al te slecht in de eerste wedstrijden van de Split. De Belg Raphaël “Targamas” Crabbé en zijn teamgenoten kenden weinig moeite met EXCEL en Astralis, teams die de onderkant van de tabel gewend zijn.

Op zondag kwamen ze dicht bij een derde overwinning, maar uiteindelijk trokken de MAD Lions aan het langste eind. De Lions konden Targamas zijn eerste death aansmeren, na zijn perfecte KDA-ratio’s in de eerste twee dagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top