Filou Oostende - Antwerp Giants: wie wint de clash van speeldag 18?

Basketbal | De Belgische basketballiefhebber kan dit weekend uitkijken naar een heus topduel, want de huidige nummer 1 uit de BNXT League, Filou Oostende, neemt het op tegen de runner-up: Antwerp Giants. De clash tussen de twee topploegen belooft in elk geval voor vonken en vuur te zullen zorgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Komend weekend kruisen de twee beste clubs uit de BNXT League, Oostende Filou en Antwerp Giants, de degens. Oostende heeft dit seizoen nog geen enkele wedstrijd verloren en prijkt hierdoor bovenaan het klassement met het maximum van het aantal punten. Die resultaten hebben coach Dario Gjergja heel wat moed gegeven. Hij wil immers ook die vijftiende wedstrijd winnen en dat ondanks de drukke speelkalender van zijn team.

Die kalender zag er als volgt uit. Dinsdag 18 januari speelde Oostende een Champions League-wedstrijd tegen Igokea (77-83), waarna de manschappen van Gjergja, vervolgens stond een dubbele confrontatie met Mons op het menu voor de kwartfinales in de beker van België. Oostende nam tweemaal vlot de maat van de rivalen uit Henegouwen (96-58 en 77-81), waardoor ze doorstoten naar de halve finales van de bekercompetitie. Coach Gjergja kan dus gerust zijn: zijn team verkeert in topvorm!

Antwerp Giants in crisissfeer

In Antwerpen heerst er dan weer een crisissfeer. Na enkele teleurstellende resultaten besloot het bestuur onlangs om afscheid te nemen van coach Christophe Beghin. Luc Smout, coach van de tweede ploeg, zal samen met assistent-coach Randy Oveneke het roer tijdelijk overnemen bij de Giants.

“We willen coach Beghin vooral bedanken voor al het geleverde werk in deze moeilijke coronatijden”, laat voorzitter Bjorn Verhoeven weten op de website van de Antwerp Giants naar aanleiding van het ontslag. “We wensen hem alle succes in de toekomst. De komende dagen gaan we op zoek naar een vervanger. Voorlopig nemen coaches Smout en Oveneke de trainingen van het eerste team over.”

Veel tijd om zich aan te passen kregen Smout en Oveneke echter niet. Het duo moest de Giants immers zo goed als mogelijk voorbereiden op de twee kwartfinale-wedstrijden tegen Kangoeroes Mechelen (77-117, 90-89). Normaal gezien stond daarna ook nog een Europa Cup-wedstrijd tegen het Oekraïense Kyiv-Basket geprogrammeerd op 26 januari, maar die werd vanwege een corona-uitbraak bij de Oekraïners uitgesteld naar een latere datum. De clash tegen Oostende kan dus aangevat worden met het vertrouwen van twee zeges op een rij. Dat belooft!

Volg het beste van de BNXT League, en in het bijzonder de wedstrijd tussen Filou Oostende en Antwerp Giants, op zaterdag 29 januari vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top