League of Legends: ontdek de teams in de Spring Split van de Elite Series

League of Legends | Op maandag 17 januari begint de Spring Split van de Elite Series. Deze competitie verzamelt de beste ploegen van de Benelux voor League of Legends. Het toernooi is wel veranderd sinds het tussenseizoen. Hoog tijd dus om de teams eens onder de loep te nemen. Een van hen wint binnenkort de lentetitel.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Benelux-competitie kan eindelijk weer losbarsten! Drie maanden na de titel van KVM Esports tijdens de Country Finals die plaatsvonden in Made In Asia, mogen de teams zich weer klaarmaken voor een hevige strijd op Summoner’s Rift.

Je weet ondertussen dat de Belgian League en de Dutch League niet meer bestaan en vervangen werden door de Elite Series. Deze nieuwe competitie brengt de beste teams van Nederland, Luxemburg en België samen in een format dat lijkt op dat van de grote competities zoals LEC, de grootste competitie in Europa.

© META

De acht teams nemen het in een double round-robin op tegen elkaar. Een ploeg treft zijn tegenstander dus twee keer. Na de reguliere competitie, treffen de beste zes van de Split elkaar in de play-offs, waar ze een ticket voor de grote finale in de wacht proberen slepen.

Maar voor we helemaal kunnen terugkeren naar de competitie, is het eerst tijd om de samenstelling van de ploegen die deelnemen aan deze Spring Split eens te bekijken.

KRC Genk Esports

KRC Genk neemt ook deze keer weer deel aan het seizoen. In het reguliere seizoen eindigde het team nog op plaats drie. Tijdens de play-offs waren er enkele wijzigingen. Maar twee spelers van 2021 zijn er nog bij nu.

De Franse spelers Guertas en Numandiel bleven de ploeg trouw en dat is best wel goed nieuws gezien de input van het duo in de mid-jungle in de laatste split. Om het plaatje compleet te maken is Robba, de bekende toplaner uit de Belgische competitie, aangetrokken. Na een split in de Dutch League op mCon keert de Nederlander terug naar België, waar hij met KVM Esports de Spring Split 2021 won.

In de botlane pronkt de Estse Monk, ondersteund door een Belg: Moopz. De twee spelers kennen elkaar al omdat ze tijdens de Summer Split 2019 samen gespeeld hebben in het Franse team MCES, waarmee ze streden voor een derde plaats in de play-offs.

De opstelling van KRC Genk Esports

Top : Rob “Robba” Zoon ????
Jungle : Romain “Guertas” Polo ????
Midlane: Corentin “Numandiel” Rostand ????
ADC : Joosep “Monk” Kivilaan ????
Support : Amaury “Moopz” Minguerche ????

ION SQUAD

De resultaten van het team in de laatste Summer Split bewezen dat er iets mis was. Na de laatste plaats op het einde van het reguliere seizoen, moesten er inderdaad belangrijke aanpassingen doorgevoerd worden. Een situatie die ook het management op tijd heeft ingezien. ADC Flif, die er sinds de start van het team bij is, is de enige die nog overblijft van de ploeg.

De Serviër mag, na een split gespeeld te hebben als jungler, op zijn lievelingspositie gaan postvatten. Om hem te vervangen, trokken de mannen van ION naar het Zweedse team Lanomania. Scroody trekt naar de jungle, vergezeld door Emendatus op de toplane.

Om wewillfailer te vervangen, de support die zich dit jaar zal focussen op zijn functie als Head Coach, koos men voor een bekend gezicht uit de Belgische competitie, ex-speler van Sector One Duimelot. Op de midlane, zullen we de jonge Nederlander jbdutchowns aan het werk zien. Hij verdedigde eerder de kleuren van Bastards Esports en nam dit jaar deel aan de Benelux Open Tour, waar hij op de vierde plaats eindigde.

De opstelling van ION SQUAD

 • Top : Gustav “Emendatus” Halvarsson ????
 • Jungle : Erik “Scroody” Palmgren ????
 • Midlane: CorenJohan “jbdutchowns” Bastinck ????
 • ADC : Filip “Flif” Krstic ????
 • Support : Karim “Duimelot” Saed ????

KVM Esports

Wie de Belgian League de afgelopen twee jaar heeft gevolgd, kent KVM Esports natuurlijk maar al te goed. Nadat ze in 2020 net naast de titel grepen, liet het team in 2021 zijn tanden zien door niet alleen het lentesegment, maar ook de Country Finals in de wacht te slepen.

Met een recept dat zo goed werkt, was er maar één taak voor het management tijdens het tussenseizoen: het mid-jungle duo Mikkel en Urban vervangen. Zij vertrokken namelijk naar LowLandLions.

© KVM Esports

Een probleem waar het team een mooie oplossing voor heeft gevonden, vooral op de midlane. Voor het begin van 2022 geeft KVM het volste vertrouwen aan Mettoe. Je zou misschien wel kunnen zeggen dat de jonge speler te weinig wedstrijdervaring heeft, met slechts één split in de Benelux Open Tour op de teller in de kleuren van de THRLL Academy. Maar met een eerste plaats in alle open qualifiers en in het slotevenement, lijkt de speler wel helemaal klaar voor het hoogste niveau van de competitie.

In de jungle geeft KVM het vertrouwen aan de ervaren speler Lian, die rechtstreeks overkomt van het Tsjechische SINNERS Esports. De rest van het team blijft hetzelfde met Tuomari als toplaner en het duo Slyv3rBardo in de bottom lane.

De opstelling van KVM Esports

 • Top : Jan-Willem “Tuomari” van Wingerden ????
 • Jungle : Dennis “Lian” Hong ????
 • Midlane: Matthew “Mettoe” van Dijk ????
 • ADC : Job “Slyv3r” Goossen ????
 • Support : Mick “Bardo” op den Akke ????

Team 7AM

Het jaar 2021 was een moeilijk jaar voor Team 7AM. Na hun laatste plaats in het lentesegment, koos het team voor een totale ommekeer door het hele roster te vervangen. Het team lijkt beter te draaien, maar overtuigende resultaten leverde dat nog niet op. De 7AM’s werden uitgeschakeld in het promotietoernooi en kwalificeerden zich uiteindelijk op het nippertje toen PSV Esports zich terugtrok uit de competitie.

Ook voor de toplane was THRLL Academy in trek. Jaguar zal de toplane van Psclly overnemen. OmulFinn krijgt de leiding over de jungle na avonturen bij verschillende teams zoals CR4ZY en Lanomania Oldies.

© Team 7AM

De Nederlander zhìì, het enige bekende gezicht van de ploeg, neemt opnieuw de positie van midlaner in en moet ook deze keer zijn stempel drukken zoals hij dat in het vorige seizoen in de kleuren van Sector One deed. Op de bottom lane krijgt het duo van het Roemeense team Acumen, bestaande uit Ecstassy en Gaarfield, de leiding. Het team slaagde erin een TOP 3-4 te behalen in de Roemeense Esports League play-offs.

De opstelling van Team 7AM

 • Top : Wessel “Jaguar” Antonissen ????
 • Jungle : Andrei-Ionel “OmulFinn” Labon?-Pop ????
 • Midlane: Mart “zhìì” de Geus ????
 • ADC : Cândea “Ecstassy” Marian Andrei ????
 • Support : Brezeanu “Gaarfield” Corneliu Alexandru ????

Sector One

Elke fan van League of Legends in de Benelux heeft al gehoord van Sector One. Als meest succesvolle team in onze regio, heeft Sector One een erfenis hoog te houden in de competitie. En dat wordt een bijzondere opdracht nu het hele roster, dat in de vorige split quasi vlekkeloos presteerde, vertrokken is.

Vergezeld door zijn voormalige coach Anthrax, komt de jonge Lumerion rechtstreeks over van PSV Esports om de controle te nemen over de toplane. In de jungle vinden we een vaste waarde van de Belgian en Dutch League: dibu. Hij keert terug naar een club die hij goed kent. Hij bracht het seizoen 2020 namelijk door bij de vossen, een seizoen waarin de organisatie alle mogelijke titels won. Na een moeilijk seizoen in de NLC, keert Simpli terug naar de midlane.

Om het plaatje te vervolledigen zullen Emtest en Infoneral moeten samenwerken in de bottom lane om de orde te handhaven onderaan de map. Terwijl die eerste bij een aantal ploegen een korte periode heeft doorgebracht, heeft de tweede naam gemaakt bij onze Nederlandse buren. De jonge speler en zijn team Echo Zulu eindigden als tweede in het reguliere zomerseizoen en als derde in de play-offs en de Country Finales.

De opstelling van Sector One

 • Top : Elias “Lumerion” Gashonga ????
 • Jungle : Janne “dibu” Heikkonen ????
 • Midlane: Anselmi “Simpli” Rintanen ????
 • ADC : Adam “Emtest” Emtestam ????
 • Support : Radoslav “Infoneral” Georgiev ????

LowLandLions

Als men de opstelling van de LowLandLions voor deze split bekijkt, is het duidelijk dat het team een van de kandidaten is voor de titel. De ploeg heeft twee keer de play-offs gemist en werd vijfde in het reguliere seizoen, maar de kans is groot dat de resultaten met deze spelers anders zullen zijn.

We vatten het kort samen: om hun team te vervolledigen, ging LLL op zoek naar enkele van de beste talenten in de Belgian League en zo kwamen ze uit bij de twee meest dominante teams in de competitie: Sector One en KVM Esports. Nadat hij eerder had aangekondigd dat hij een pauze zou nemen uit de competitieve wereld van League of Legends, kondigde toplaner Zhergoth aan dat hij voor minstens één split had getekend. Ook de Zweed Orre komt van de vossen terug naar de club waar hij van mei tot november 2020 speelde.

En alsof deze versterkingen nog niet genoeg zijn, is een van de meest succesvolle duo’s in de midlane in de Belgische competitie toegevoegd aan de lijst. De spelers van KVM Esports Mikkel en Urban zullen ook het wit-blauwe truitje aantrekken. Een ander belangrijk punt is dat de voormalige coaches van Sector One en KVM Bjorn en TheBash hun krachten zullen bundelen om het team zo ver mogelijk te brengen.

De opstelling van LowLandLions

 • Top : Benjamin “Zhergoth” Sánchez ????
 • Jungle : Marcus “Urban” Urban Christensen ????
 • Midlane: Michael “Mikkel” Nguyen ????
 • ADC : Charlie “Orre” Orre ????
 • Support : Love “Bravado” Rapp ????

Echo Zulu

Ook Echo Zulu tekent present voor het eerste seizoen van de Elite Series. EZ kon zich in 2021 kwalificeren met enkele knappe resultaten, maar moet het nu wel doen met een heel andere samenstelling. Het team trok de spelers toplaner Flaxxish en de support Nightmares aan van PSV Esports, dat zich terugtrok uit de competitie.

Onbekend bij het grote publiek, wordt Dragdar opgesteld als AD Carry voor deze split en Sjakal en Mirrored nemen de posities van jungler en midlaner in.

De opstelling van Echo Zulu

 • Top : Olof “Flaxxish” Hagberg ????
 • Jungle : Arman “Sjakal” Akrawi ????
 • Midlane: Siyuan “Mirrored” Liu ????
 • ADC : Fayez “Dragdar” Ahmed ????
 • Support : Richard “Nightmares” Gielisse ????

mCon LG UltraGear

Het team mCon LG UltraGear heeft er een geweldig seizoen in de Dutch League opzitten. Met twee opeenvolgende derde plaatsen in het reguliere seizoen, verbeterde de organisatie de prestaties in de play-offs en sloot het de zomer af met een welverdiende titel. Die titel werd bevestigd tijdens de Country Finals van de Dutch League, waar het team de finale won tegen PSV Esports.

Na zo’n succes is het altijd moeilijk om het team samen te houden en uiteindelijk werd het hele roster vervangen. Skude werd uit Denemarken gehaald nadat hij de nationale scène domineerde en neemt plaats in de jungle. Het team geeft het vertrouwen aan Kruimel om de midlane te bewaken. De 26-jarige is zonder twijfel een van de meest ervaren spelers in de competitie, na passages bij BIG, EXCEL, Team THRLL en PSV Esports.

De opstelling van mCon LG UltraGear

 • Top : Luca “Looca” Hansen ????
 • Jungle : Andreas “Skude” Skude ????
 • Midlane : Brayan “Kruimel” van Oosten ????
 • ADC : Kasper “Kadaver” Müller Nielsen ????
 • Support : Cenk “EliWood” Parlak ????

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top