Logan Lerman is 30 jaar oud: dit wist je ongetwijfeld nog niet van hem

Series | De Amerikaanse acteur Logan Lerman mag vandaag 30 kaarsjes uitblazen. Wie hem vooral kent van 'Perks of Being A Wallflower' of 'Percy Jackson' en dit artikel leest, kan wat nieuws te weten komen. Proximus Pickx nam de carrière van de Amerikaan onder de loep.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Debuut

Lerman brak weliswaar door met de 'Percy Jackson'-filmreeks maar wie de acteur goed kent, weet dat hij zijn eerste stappen richting beroemdheid al op prille leeftijd zette. Op amper vierjarige leeftijd kreeg Lerman zijn eerste impresario toegewezen voor een reeks televisiespotjes. Zijn eerste grote filmrol kreeg hij in 2000 naast niemand minder dan Mel Gibson in 'The Patriot'. In die film vertolkte hij de rol van William Martin, één van de kinderen van de hoofdrolspeler. Blijkbaar smaakte zijn filmdebuut naar meer, want Gibson nodigde Lerman opnieuw uit voor een bijrol in Gibsons komedie 'What Women Want'.

Moeder

Hoewel hij al op jonge leeftijd zijn eigen impresario had om opdrachten te vinden, vonden de ouders van Logan Lerman het na enige tijd toch beter om de Hollywood-carrière van hun zoon in eigen handen te nemen. In een interview in 2011 gaf Lerman toe dat hij niet bewust zijn rollen als kind heeft meegemaakt en "dat het geen leuke ervaring was". Sindsdien heeft de acteur ervoor gekozen om Lisa Goldman, zijn moeder, zijn zakelijke belangen te laten vertegenwoordigen. Het is ongetwijfeld een voordeel dat het duo aan een half woord genoeg heeft om elkaar te begrijpen.

Dipje

Tussen de release van de oorlogfilm 'Fury' uit 2014 en 'The Vanishing of Sydney Hall' was Lerman bijna drie jaar niet op het witte doek te zien. Sommigen beweren dat de acteur een dipje in zijn carrière beleefde, maar Lerman zegt zelf dat hij in die periode bang was dat hij bepaalde rollen niet meer kon vertolken. "Als ik niet meewerk aan projecten die overal te zien zijn in de filmzalen, keldert mijn reputatie als acteur en is het voor mij moeilijker om ook rollen in indiefilms te vertolken", verklaarde de acteur hierover aan het magazine GQ. Ondertussen gaat het terug beter met zijn carrière, want je kan Lerman sinds 2020 opnieuw zien in de actieserie 'Hunters'.

Muziek

Acteren is zijn eerste liefde, maar muziek is zeker zijn tweede belangrijkste passie. Lerman heeft in 2006 de band Indigo opgericht met enkele vrienden en medeacteurs. Acteur Dean Collins, die zijn beste vriend speelt in 'Jack & Bobby', is de frontman en zanger van de band. Lerman is de toetsenist van de groep en speelt daarnaast ook de gitaar. In een eerder interview stelde de acteur dat Indigo "een amateurbandje" is en dat zijn grootste passie het filmmaken blijft. In het interview geeft hij ook toe dat hij een fan is van filmmuziek. Zijn favoriete films zijn 'American Beauty', 'Defending Your Life' en 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind'.

Heb je zin in een film met Logan Lerman? 'End of Sentence' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online

Je kan ook 'Fury' vanaf nu ontdekken op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top