Eli Iserbyt tankt vertrouwen in Flamanville met oog op het WK veldrijden

Wielersport | Eli Iserbyt heeft de 14e en voorlaatste manche van de wereldbeker veldrijden in het Franse Flamanville gewonnen. Iserbyt won op indrukwekkende wijze en werpt zich steeds nadrukkelijker om op 30 januari een gooi te doen naar het wereldkampioenschap. Om dat klusje te klaren moet hij over twee weken wel voorbij Tom Pidcock geraken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Helaas was er in het Franse Flamanville geen spoor te bekennen van Wout van Aert, Tom Pidcock of Mathieu van der Poel. Maar dat weerhield Eli Iserbyt er niet van om zijn beste beentje voor te zetten tijdens de voorlaatste manche van de wereldbeker veldrijden en de strijd aan te gaan met concurrenten Toon Aerts en Michael Vanthourenhout.

Aerts dacht bij aanvang van de wedstrijd een goede kans te maken op de overwinning maar maakte een cruciale slipper waardoor Laurens Sweeck en Eli Iserbyt onmiddellijk afstand konden nemen van de Antwerpenaar. In de derde ronde ontbond Iserbyt plots zijn duivels, nam hij afstand van de rest en reed hij op indrukwekkende wijze de race uit waardoor hij voor een zesde keer dit seizoen een wereldbekermanche kon winnen. Aerts herpakte zich goed en kwam als tweede over de finish op 59 seconden. Vanthourenhout werd derde op 1:12, voor Laurens Sweeck op 1:39 en de Zwitser Kevin Kuhn in vijfde positie op 1:44.

Strijd tussen Iserbyt en Pidcock om wereldbeker

Iserbyt kon dankzij deze zesde overwinning in de Wereldbekermanche vertrouwen tanken met het oog op het WK veldrijden dat over twee weken plaatsvindt in het Amerikaanse Fayetteville. Omdat zowel Wout van Aert als Mathieu van der Poel niet aanwezig zullen zijn in de VS, wordt er met volle aandacht gekeken richting Iserbyt om het op te nemen tegen de Britse topfavoriet Tom Pidcock

Hopelijk bereid Iserbyt zich goed voor op deze confrontatie, want hij kon Pidcock dit seizoen nog maar één keer verslaan. In de acht andere wedstrijden waarin zowel Iserbyt als Pidcock aantraden trok de Brit, die ook olympisch kampioen is in het mountainbiken, telkens aan het langste eind.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top