Cade Cunningham (Detroit Pistons) bewijst waarom hij eerste keuze was bij de NBA Drafts

Basketbal | De bonzen van de Detroit Pistons halen dezer dagen opgelucht adem. Hun keuze bij de NBA Drafts 2021 om voor het jonge talent Cade Cunningham te kiezen blijkt dan toch de juiste te zijn. Meer zelfs, Cunningham kan een nieuwe sleutelrol spelen in de opbouw van het team en dat hadden ze aan het begin van het seizoen zeker niet gedacht.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Traditioneel gezien komt er heel wat druk te liggen op de jonge schouders van nieuwe gezichten in de NBA en die druk wordt nog eens zo groot als je als allereerste wordt uitgekozen bij de jaarlijkse NBA Draft. Daar kan de twintigjarige Cade Cunningham over meespreken. Hij probeert om in zijn eerste seizoen bij de Detroit Pistons zowel vriend als vijand te overtuigen van zijn kunnen en lijkt daarin te gaan slagen.

Cunningham werd vorige zomer als allereerste gekozen tijdens de jaarlijkse NBA Draft door de bonzen van de Detroit Pistons. De toen nog maar negentienjarige point guard uit Texas kon al enkele adelbrieven voorleggen van zijn vorige club, Oklahoma State, maar toch heersten er bij kenners en critici ook twijfels over hoe de jongeling zich zou aanpassen aan het niveau van de NBA. Het debacle rond een vorig toptalent dat als eerste werd uitgekozen bij de Drafts, Zion Williams, lag immers nog vers in het geheugen. Maar dankzij Cunninghams ijzersterke prestaties maakten de twijfels afgelopen maanden langzamerhand plaats voor vertrouwen en wordt het stilletjes aan duidelijk dat deze jonge speler een topper in wording is.

Aarzelende start

De twijfels rond Cunningham kwamen echter niet uit de lucht gevallen. Het jonge talent sukkelde aan het begin van het seizoen immers met een vervelende enkelblessure waardoor hij de eerste wedstrijden van het seizoen mistte. Bovendien waren zijn eerste prestaties voor de Pistons niet om over naar huis te schrijven. Maar hij bleef goed trainen en beetje bij beetje groeide Cunningham naar een betere vorm toe. Dankzij die vorm werd hij de jongste speler ooit die drievoudige dubbele cijfers haalde in een wedstrijd voor de Pistons en werd hij de jongste speler ooit in de NBA die 25 punten, 5 assists, 10 rebounds en 5 driepunters in één wedstrijd kon scoren.

Het management van de Pistons is blij dat de mayonaise eindelijk pakt. Het team is dit seizoen immers grondig door elkaar geschud en de bonzen zullen het de komende jaren moeten hebben van hun jonge beloftevolle talenten. Dat Cunningham naar verwachting presteert, betekent enkel maar goed nieuws voor Detroit.

Eindelijk gelanceerd

Sinds Cunningham zijn vorm te pakken heeft, gaat het crescendo met zijn statistieken. We verwijzen dan in het bijzonder naar de meest recente wedstrijd tegen Utah Jazz waarin de jongeling maar liefst 29 punten scoorde, waarvan 18 in het beslissende derde kwartier. Dankzij de inbreng van Cunningham konden de Detroit Pistons een achterstand 22 punten ombuigen en dat tegen één van de betere ploegen van het moment. En oh ja, de Pistons wonnen de partij uiteindelijk met 126-116.

De Amerikaanse pers omschreef de prestatie van Cunningham met superlatieven en opperde dat de point guard wel eens een sleutelspeler kan worden voor de Pistons. De journalisten lieten het evenwel niet na om Cunningham te wijzen op zijn werkpunten zoals het veelvuldige balverlies en de onregelmatigheid die hij soms aan de dag brengt. Toch menen kenners dat Cunningham een grote kans maakt om verkozen te worden tot NBA Rookie of the Year. Tenminste, als hij zo blijft verderspelen.

Volg het beste van de NBA, het hele seizoen lang, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het NBA-programma van deze week op Eleven Sports:

Woensdag 19 januari

  • Golden State Warriors - Detroit Pistons: vanaf 16u00 op Eleven Sports 2
Zaterdag 22 januari
  • Philadelphia 76ers - LA Clippers: vanaf 01u00 op Eleven Sports 2
Zondag 23 januari
  • Milwaukee Bucks - Sacramento Kings: vanaf 02u00 op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top