Afspraak in Berlijn voor de volgende etappe van de Proximus Cycling eSeries

Wielersport | Sinds de wereldwijde pandemie zoeken heel wat sportliefhebbers hun gading in digitale alternatieven om hun conditie op peil te houden. Amateurwielrenners zijn geen uitzondering op deze regel en vonden talloze virtuele manieren om zich in het zweet te werken. Proximus biedt hen sinds kort een helpende hand met de Proximus Cycling eSeries. Deze competitie houdt de volgende keer halt in het virtuele Berlijn.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In 2020 sloegen wielerorganisatie Flanders Classics en Proximus de handen in elkaar om een virtuele editie van de Ronde van Vlaanderen te organiseren. Die werd glansrijk gewonnen door Greg Van Avermaet. Het project was zo’n succes dat het Turnhoutse esportbedrijf META en het virtuele wielerplatform RGT Cycling besloot om de krachten te bundelen met Flanders Classics en Proximus en het project nog verder uit te bouwen.

Samen ontwikkelden deze organisaties een gratis virtuele fietsomgeving waarin fietsliefhebbers het hele jaar lang sportieve fietsuitdagingen kunnen aangaan en waarmee er tal van prijzen kunnen gewonnen worden. Om deel te nemen hoef je je enkel aan te melden op het platform en de rollen (of smarttrainer) te koppelen aan de RGT-spelsoftware. Daarna kan je al aan de slag met de Proximus Cycling eSeries.

Ontdek het historische hart van Berlijn

De eerste ronde van de Proximus Cycling eSeries ging door in het virtuele Italië waar de deelnemers een virtuele beklimming van de Poggio voorgeschoteld kregen. In de tweede ronde werd de ‘Hel van het Noorden’ aangedaan en virtuele kasseistroken afgehaspeld. Nadien volgden nog virtuele ritten in het Amerikaanse Portland, het virtuele zuiden van Spanje, het Nederlandse Friesland en het Britse Yorkshire. Voor de zevende rit van het seizoen trekt de Proximus Cycling eSeries-karavaan naar het historische centrum van Berlijn waar er weer op het scherpst van de snee geraced zal worden. Die karavaan werd onderverdeeld in drie categorieën: ‘Het Nieuwsblad Men's eTrophy’ voor mannen, de ‘Wahoo Women's eTrophy’ voor vrouwen en de ‘Cycling Vlaanderen Youth eTrophy’ voor jongens en meisjes (U15, U17 en U19). 

Meer info over de Proximus Cycling eSeries vindt je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top