Neymar Jr. geeft inkijk in woelig leven met Netflix-documentaire

Ligue 1 | Vanaf 25 januari kunnen voetbalfans wereldwijd kijken naar de Netflix-documentaire ‘Neymar: The Perfect Chaos’. Daarin geeft de Braziliaanse superster een inkijk in zijn leven als professionele voetballer, mediafiguur en sportidool. Ook zijn carrière komt aan bod en daarin kreeg Neymar Jr. naar verluidt al van jongs af aan aanbiedingen om bij Real Madrid en Chelsea FC te gaan voetballen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dat vertelde Neymars voormalige voetbalmakelaar Wagner Ribeiro begin 2021 in een interview aan het Franse L'Équipe. De Braziliaanse makelaar ontdekte de talenten van Neymar Jr. toen hij amper 12 jaar oud was. Ribeiro voerde de eerste onderhandelingen met Real Madrid in 2010 want toen wou de Spaanse voetbalgrootmacht het Braziliaanse toptalent losweken bij Santos FC.

De voorzitter van Santos zag zijn goudhaantje liever niet vertrekken en bood Neymar Jr. dan maar een verbeterd contract aan ter waarde van 1 miljoen dollar en waardoor de voetballer plots 10.000 euro per maand zou verdienen. De vader van Neymar Jr. kreeg uiteindelijk het laatste woord. Hij besloot dat zijn zoon niet naar Spanje zou afreizen en beter nog even in thuisland Brazilië verbleef. Neymar Jr. ging dus in op het verbeterd contract bij Santos.

Chelsea, opnieuw Real en Barcelona

Dat de entourage van Neymar zijn zinnen had gezet op een verlengd verblijf in Brazilië bleek eens te meer toen enkele maanden later ook de Londense topclub Chelsea FC kwam aankloppen. Zij boden volgens Ribeiro "heel veel geld" aan, maar Neymar Jr. hapte niet toe. “Hij wou niet gaan”, aldus Ribeiro in het interview.

Real Madrid bleef al die tijd op de loer liggen en verscheen volgens de Braziliaanse voetbalmakelaar in 2012 opnieuw ten tonele met een nieuw contract voor Neymar Jr. Die werd op dat moment ook het hof gemaakt door concurrent FC Barcelona. Bij de Catalaanse topclub speelde toen nog ene Lionel Messi en zijn aanwezigheid overtuigde de Braziliaan om in 2013 de overstap te maken naar Catalonië en daar de pannen van het dak te spelen.

"Het is mijn leven"

In Barcelona maakte Neymar Jr. grote sier. Zijn carrière nam torenhoge proporties aan waardoor ook zijn bekendheid in de sportwereld, en ver daarbuiten, toenam. Hoe Neymar Jr. dat allemaal beleefde, onthult hij zelf in de nieuwe documentaire ‘Neymar: The Perfect Chaos’ die vanaf 25 januari te zien zal zijn op Netflix. In deze documentaire wordt ook ingegaan op zijn controversiële overstap van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain in 2017.

In de trailer wordt een tipje van de sluier gelicht over hoe Neymar kijkt naar de vele meningen die mensen sindsdien over hem hebben. "Het is mijn leven en het is helemaal niet bedoeling dat ik iemand ga behagen", aldus de voetballer. Wat later onthult Neymar dat hij soms de voorkeur geeft aan een anoniem bestaan in plaats van continu in de schijnwerpers te staan.

De Braziliaan voert echter geen monoloog op want de regisseur van de documentaire, David Charles Rodrigues, ondervraagt ook David Beckham, Lionel Messi, Kylian Mbappé en de vader van de superster zelf. Zij geven hun kijk op de indrukwekkende carrière van Neymar Jr. en geven duiding bij de vele valkuilen die een superster van zijn kaliber tegenkomt in een wereld die om voetbal en geld draait.

Ontdek ‘Neymar: The Perfect Chaos’ vanaf 25 januari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars & Sports' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top