Voormalig Amerikaanse tenniskampioene Chris Evert, winnares van achttien grandslamtitels in de jaren zeventig en tachtig, heeft vrijdag op haar twitteraccount bekendgemaakt dat ze eierstokkanker heeft.
"Ik wilde graag meedelen dat ik gediagnosticeerd ben met eierstokkanker in stadium 1. Ik prijs mer erg gelukkig dat het op tijd werd ontdekt en ik verwacht positieve resultaten van mijn chemobehandeling", tweet de 67-jarige Evert.

"Bedankt om mijn noodzaak te respecteren om me te concentreren op mijn gezondheid en mijn behandeling. Je zal me af en toe van thuis uit zien verschijnen bij de uitzendingen van ESPN over de Australian Open", aldus nog Evert, die consultant is voor sportzender ESPN.

Op de website van de zender geeft Evert nog mee dat het gaat over kanker in stadium 1C, wat betekent dat het in één of beide eierstokken zit, en dat de kanker werd ontdekt tijdens een preventiev screening begion december. Elders in haar lichaam werd geen kanker aangetroffen.

Ze begon deze week met de eerste van zes sessies chemotherapie.

Haar jongere zus, Jeanne Evert Dubin, ook een voormalige proftennisspeelster, overleed in februari 2020 op 62-jarige leeftijd aan eierstokkanker.