Gabon en Ghana hebben vrijdagavond 1-1 gelijkgespeeld in de groepsfase van de Africa Cup. Gabon zet zo een grote stap richting achtste finales, maar zit wel met drie spelers die na een coronabesmetting een hartafwijking opliepen, waaronder sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang.
De verwachting was dat Aubameyang, net als ploegmaats Axel Meyé en Mario Lemina, zou terugkeren uit quarantaine voor de wedstrijd tegen Ghana, maar volgens de medische commissie van de Gabonese voetbalbond is bij de drie spelers een hartafwijking vastgesteld. Eerder op de dag maakte Bayern München al bekend dat ook Alphonso Davies met een ontstoken hartspier kampt na een recente coronabesmetting.

Zonder zijn drie spelers met hartproblemen kwam Gabon al snel op achterstand. Andre Ayew (18.) zette Ghana op voorsprong, maar in het slot maakte Jim Allevinah (88.) nog gelijk. Bij Ghana viel Joseph Paintsil (Racing Genk) in. Marokko blijft groepsleider met zes punten, maar Gabon is tweede met vier punten. Ghana telt één puntje, de Comoren nul.