Frans kampioen Lille heeft zich vrijdag versterkt met Edon Zhegrova. De 22-jarige Kosovaar, die een verleden heeft in België, komt over van het Zwitserse Basel. Lille zou om en bij de zeven miljoen euro neertellen voor de aanvallende middenvelder. Zhegrova ondertekende in Noord-Frankrijk een contract tot medio 2026.
De Kosovaar speelde in de jeugdopleidingen van Standard en STVV alvorens in september 2017 zijn debuut in het profvoetbal te maken bij Racing Genk. De wispelturige Zhegrova slaagde er nooit in een vaste basispion te worden in Genk en vertrok begin 2019 naar FC Basel. Hij speelde er eerst anderhalf seizoen op huurbasis, waarna de Zwitsers hem definitief overnamen van Genk. Bij Basel ontbolsterde de middenvelder wel, met 11 goals en 17 assists in 74 wedstrijden.

Lille, vorig seizoen nog de verrassende kampioen in Frankrijk, kende een teleurstellende heenronde. De Noord-Fransen staan na 19 wedstrijden in de Ligue 1 op de 10e plaats, met 28 punten. Zhegrova wordt bij Lille ploegmaat van onze landgenoot Amadou Onana en topschutter Jonathan David (ex-Gent).