Het onverwachte tweede seizoen van 'The White Lotus'

Series | De satirische serie ‘The White Lotus’ geldt als een van de aangenaamste verrassingen op streamingplatform Streamz. Oorspronkelijk wilde verdeler HBO het bij één seizoen houden, maar toch is er nu een tweede aangekondigd. En daar kunnen we heel wat nieuws in verwachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De oorspronkelijk eenmalige miniserie ‘The White Lotus’, geschreven en geregisseerd door Mike White, speelt zich af in een vakantieresort in Hawaii. De gasten, gespeeld door onder anderen Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Jake Lacy, Natasha Rothwell en Steve Zahn, zijn er om in alle rust te recupereren, maar steeds meer komen hun donkere en complexe kleine kantjes naar boven. Dat alles wordt gecontrasteerd door de onmogelijk vrolijke werknemers in het tropische, paradijselijke resort. En zoals gehint wordt in het begin van de eerste aflevering, zal niet iedereen het verblijf overleven.

Om even de respons te schetsen: de redactie van Humo gaf het eerste seizoen vijf sterren op vijf en verkoos het tot de beste serie op Streamz. “Het is perfect geschreven, even pijnlijk als accuraat, even grappig als herkenbaar”, klonk het in de recensie van het weekblad. “Na dit indrukwekkende eerste seizoen zijn wij alvast van plan om Mike White en zijn personages te volgen waar ze ook heen gaan.”

En waar ze heen gaan, is het tweede seizoen van ‘The White Lotus’, een tweede seizoen dat dus eigenlijk niet oorspronkelijk gepland was. Maar door de overweldigend positieve respons en de steeds groeiende fanbasis van het eerste seizoen, bestelde de Amerikaanse zender HBO toch een tweede seizoen. De vraag is nu: welke personages zullen daarin terugkeren en zal dat nieuwe seizoen zich op dezelfde locatie afspelen?

Mike White heeft in elk geval genoeg inspiratie voor een tweede seizoen. “Ik wil gerust een tweede seizoen maken, zeker omdat ik nog nieuwe thema’s kan aanboren die fris zullen aanvoelen. We verkassen onder andere naar een nieuwe locatie omdat we het resort in Maui gewoonweg niet kunnen betalen, zeker niet tijdens een pandemie.” White hintte naar Japan als mogelijke nieuwe locatie, maar een zeker antwoord is er nog helemaal niet.

Ook over de cast van het tweede seizoen is het nog koffiedik kijken. Er gaan geruchten op dat Jennifer Coolidge zal terugkeren, maar die worden nog niet bevestigd. Daarnaast zou Michael Imperioli, bekend van ‘The Sopranos’, een rol krijgen en wordt ook Aubrey Plaza (‘Parks and Recreation’) genoemd.

Het verhaal van het tweede seizoen zal hoogstwaarschijnlijk helemaal anders zijn dan het eerste, aangezien HBO ‘The White Lotus’ nu een anthologieserie noemt, in dezelfde lijn als pakweg ‘American Horror Story’. Enthousiaste fans wachten in elk geval vol ongeduld op nieuws over de releasedatum.

Ontdek 'The White lotus' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top