Om deze redenen koos Bonucci voor de beruchte transfer naar AC Milan

Serie A | Juventus heerste van 2012 tot 2020 over het Italiaanse voetbal. Het pakte in al die jaren de Scudetto, oftewel de Italiaanse landstitel. Sindsdien vergaat het de club uit Turijn minder goed en tegen AC Milan moet het vanavond winnen. Voor Leonardo Bonucci is dat toch een speciale wedstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De centrale verdediger is sinds 2010 een speler van Juventus. Bonucci besliste in 2017 echter om de Oude Dame in te ruilen voor een nieuwe liefde, AC Milan. Die relatie hield maar een jaar stand en Juventus vergaf hem zijn misstap. Sinds 2018 is hij weer een sterkhouder in de defensie van Juve. Maar waarom koos Bonucci toen voor die gevoelige overstap?

Allegri

Een transfer van Juventus naar AC Milan, en andersom, wordt door de fans aanzien als hoogverraad. AC Milan, dat toen zwaar op de sukkel was, betaalde 40 miljoen euro en hoopte de weg naar de top terug in te zetten. Bovendien had Bonucci toen ook een zeer slechte relatie met toenmalig Juve-trainer Massimiliano Allegri. De verdediger had daarom zijn zinnen gezet op een vertrek bij Juventus en de geruchtenmolen draaide op volle toeren.

Bonucci koos echter voor de club uit Milaan omwille van zijn zoon. Die leed aan een chronische ziekte en had doorlopende medische begeleiding nodig. Mede daardoor koos hij ervoor om niet naar Manchester City of Chelsea te gaan, maar in Italië te blijven. AC Milan was toen, via de steun van de toenmalige Chinese eigenaren, de enige club die een torenhoge transferprijs kon betalen én de hoge looneisen kon inwilligen. 

Geen succes

De passage in Milaan was echter geen succes. Bonucci haalde er nooit zijn beste niveau in een ploeg die een stuk minder sterk was dan hij gewend was bij Juventus. AC Milan eindigde dat seizoen op een teleurstellende zesde plaats en Juve werd kampioen. Juventus haalde hem de daaropvolgende zomer terug, waar alles weer peis en vree was met Allegri.

Bonucci moest de harten van de Juve-fans weer veroveren en dat lukte hem. De ondertussen 34-jarige verdediger wist in Turijn een geweldig palmares bij elkaar te spelen. Hij won er tot op heden acht landstitels, vier Italiaanse bekers en vijf supercups. Enkel in Europa won hij nog geen prijs met Juventus, maar de EK-winst van afgelopen zomer met Italië maakte veel goed.

Volg de Serie A, met onder meer de topper tussen AC Milan en Juventus zondag om 20u45 op Eleven Sports 1, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de 23ste speeldag in de Serie A via Eleven Sports:

Zaterdag 22 januari

Zondag 23 januari

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top