'Luce en de rots', de korte animatiefilm van Britt Raes, is geselecteerd voor het Internationale Filmfestival van Berlijn. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). De Berlinale vindt van 10 tot 20 februari plaats. De animatiefilm zal er in competitie gaan binnen het 'Generation-programma' voor kinder- en jeugdfilms.
'Luce en de rots' vertelt het verhaal van een jong meisje en een gigantisch 'Rots-wezen' die, hoewel ze ogenschijnlijk niets gemeen hebben, samen hun angst voor het onbekende onder ogen leren te zien. Eerder brak Raes op internationaal vlak door met haar animatiefilm 'Catherine'.

Na de wereldpremière in Berlijn zal de film eind februari bij ons te zien zijn op het Brusselse Anima Festival. In een latere fase zal 'Luce en de rots' ook op VRT en RTBF worden uitgezonden.

Ook 'Shabu', een documentaire van Shamira Raphaëla, werd geselecteerd. De Belgisch-Nederlandse coproductie won eerder de Prijs voor de Beste Jeugdfilm op de afgelopen editie van IDFA (International Documentary Film Festival in Amsterdam), waar het in première ging. Nog een andere Vlaamse coproductie, 'De wraak van Knor' van Mascha Halberstad, mag op 10 februari het Generation-programma van het gerenommeerde filmfestival officieel openen.