BLAST onthult kalender van 2022, fans opnieuw toegelaten

Door Proximus

Deel dit nieuws

De bekende toernooiorganisator BLAST onthulde op 13 januari zijn kalender voor 2022. Doorheen het jaar worden zeven competities georganiseerd, een mix van online en LAN-toernooien. Tijdens de Finals, de hoogtepunten van het circuit, zullen ook fans toegelaten worden. Op het spel staat een totale cash prize van 2,475 miljoen dollar.

Een ding is zeker: CS:GO-fans worden verwend in 2022! De befaamde toernooiorganisator BLAST onthulde donderdag de planning voor het nieuwe seizoen van de esport. En die is om duimen en vingers bij af te likken. Het circuit start deze maand en loopt tot december, en is goed voor maar liefst 318 uur Counter-Strike van topniveau.

In totaal vinden in 2022 zeven evenementen plaats. Het jaar is opgedeeld in twee delen, de Spring Season en de Fall Season. Elk seizoen begint met de Groups: een online toernooi met 12 uitgenodigde teams. De beste zes gaan meteen door naar de Finals, de anderen zakken naar de Showdowns, dat eveneens online gehouden wordt. Daar strijden ze tegen 9 teams uit de Regional Qualifiers voor de laatste finaletickets.

© BLAST

Het hoogtepunt van elk seizoen worden de Finals. Die zullen in een arena plaatsvinden, inclusief plaats voor de fans! De locaties zijn nog niet bekend. De 8 beste teams van het circuit mogen in december deelnemen aan de BLAST World Final, de grote afsluiter van 2022. Daar zal bepaald worden wie NAVI opvolgt als BLAST-wereldkampioen.

De belangrijkste wijziging in vergelijking met vorig jaar is het speelschema. Op vraag van de spelers zal elk team maximaal één Bo3 per dag spelen. Zo wil BLAST de druk op de spelers verminderen. Die zal al hoog genoeg liggen, met een totale prijzenpot van maar liefst 2 475 000 dollar.

© BLAST

Het startschot van het BLAST-circuit wordt deze maand al gegeven. De eerste matchen van de Spring Groups vinden plaats van 28 tot 30 januari, in een Bo1-format. Van 3 tot 6 februari wordt met Bo3-duels beslist welke teams een ticket voor de Spring Final krijgen. De groepen werden al ingedeeld, en dit zijn de eerste matchups:

  • 28 januari, 15u: G2 Esports – Complexity
  • 28 januari, 16u: NIP – BIG
  • 29 januari, 15u: NAVI – MIBR
  • 29 januari, 16u: Astralis – OG Esports
  • 30 januari, 15u: Team Vitality – Evil Geniuses
  • 30 januari, 16u: FaZe – Team Liquid

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top