De Russische oppositieleider Alexei Navalny krijgt straks een documentaire. CNN Films en HBO Max gaan samenwerken om de situatie rond Navalny in beeld te brengen.
Beide producenten werken naar eigen zeggen aan de documentaire sinds het begin van de commotie rond zijn situatie. In augustus 2020 werd de oppositieleider naar alle waarschijnlijkheid vergiftigd. Hij belandde in het ziekenhuis en moest maandenlang recupereren. Ondanks de vele risico's keerde hij in januari 2021 terug naar Rusland om er zijn werk in de oppositie verder te zetten. Net na zijn landing in Moskou werd hij meteen opgepakt door de Russische autoriteiten. Hij zit nog steeds in de cel en ondanks vele vragen over zijn gezondheid kon hij wel zijn proces digitaal bijwonen.

De documentaire zal op CNN in Noord Amerika worden uitgezonden. Daniel Roher is de regisseur, jij werkte eerder aan 'Once Were Brothers'. Hij is naar eigen zeggen tevreden met de 'plaats op de eerste rij bij het maken van deze film. Dit was een levensveranderende ervaring." Roher is naar eigen zeggen dankbaar voor de kans die hij krijgt van CNN en HBO. "Ik ben hen dankbaar voor hun toewijding om dit ongelofelijke verhaal van een man die vecht tegen een autoritair regime naar buiten te brengen", zei hij.