Artiest van de week: melancholische toekomstmuziek van Promis3

Muziek | Het Belgisch popduo Promis3 bedwelmt zijn luisteraars met aangrijpend retrofuturisme, treffende visuals en een bijzondere esthetiek. Bandleden Andres en Brent smeden een creatieve band die heel smakelijke vruchten afwerpt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Die intense band levert het duo voldoende zelfvertrouwen op om autobiografische songs te pennen. Hun invloeden rijken ver en breed: van gamesoundtracks over anime, 00's trance en dubstep tot europop.

Hun recentste single 'Future Funeral' greep de aandacht van artiesten als PAPER, METAL, TMRW en Noctis. Promis3 maakte een beklijvende, unheimliche cover van de europopklassieker 'Blue' van Eiffel 65, die tot dusver zo'n 100.000 keer beluisterd is op Spotify. 

Ze releasen hun eigen werk via het platform Simulated Paradise en focussen zich daarbij niet alleen op muziek maar ook op artwork, concepts, remixes en andere creatieve zaken in de muziekbusiness.

Retrofuturisme

Het retrofuturisme dat het cyberpopduo Promis3 bedrijft, heeft iets fascinerends. Zo schreef ook het weekblad Knack in zijn recensie van een optreden van Promis3 in de AB Club, eind vorig jaar. "Flarden trance, gabber, pop en hard dance vlogen ons rond de oren. Erg oldschool allemaal, maar door de sterke productie kreeg het allemaal iets heel eigentijds. Een soort Milk Inc voor de meerwaardezoeker."

Knack beschreef de muziek die Promis3 brengt als "kil doch aanstekelijk" en bestempelde de "Y2K-beats" van het duo als één van de meest aanstekelijke dat ze op Fifty Lab 2021 hoorden. Klinkt alvast héél veelbelovend.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top