De meest verwachte videogames van 2022

Door Proximus

Deel dit nieuws

Wie een nieuw jaar zegt, zegt ook een heleboel nieuwe releases van videogames. Door de games die in 2021 uitgesteld werden en de games die al op de planning stonden, belooft 2022 een erg spannend en druk jaar te worden voor de gamers.

Het jaar 2022 kan nu echt beginnen! Er zijn heel wat esportsevenementen waarvan je kan genieten in 2022, maar er staat nog heel wat moois te gebeuren in de gamewereld. Verschillende triple A games werden al aangekondigd en er zijn ook nog enkele pareltjes die op zich laten wachten.

Zet je schrap voor een overzicht van de releases die ons te wachten staan in 2022.

Avatar : Frontier of Pandora

Zoals je al kan afleiden van de titel, speelt de game die in 2017 werd aangekondigd zich af in het universum van de film Avatar, van James Cameron. De release van de game stond eerder op de planning tussen april 2022 en maart 2023, maar de makers van de game hebben tijdens de E3 in 2021 bevestigd dat je wel degelijk dit jaar nog aan de slag zal kunnen gaan met de game.

In deze adventure game ga je aan de slag als een Na’Vi en moet je de westelijke gebieden van Pandora, een ongekend gebied, verkennen. De spelers zullen kunnen genieten van een open wereld-game. Eentje die het beste moet halen uit de grafische engine Snowdrop. De makers van Ubisoft gebruiken deze engine al voor games zoals The Division en Mario + Rabbids: Sparks of Hope, die ook op de planning staat dit jaar.

Een belangrijk puntje om te benadrukken, is de samenwerking tussen de teams van James Cameron en de ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor het project. De teams van de film zouden aan Massive, de studio die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, talrijke middelen ter beschikking gesteld hebben die tijdens het maken van de film zijn gebruikt. Hierdoor konden ze het universum zo getrouw mogelijk nabootsen, zodat we ons opnieuw kunnen onderdompelen in de fascinerende wereld van de planeet Pandora.

Geplande release in de loop van 2022 op Xbox Series, Playstation 5 en Windows

Elden Ring

Als er één game zijn plekje in dit lijstje verdient, dan is het wel Elden Ring. Meer zelfs, als we van dit lijstje een rangschikking hadden gemaakt, dan had deze game hoogstwaarschijnlijk op één gestaan. Met één blik op de casting van deze game, snappen we ook meteen waarom er zo’n hype rond bestaat.

Om het ontwikkelingsteam te leiden, werden twee deskundigen op het gebied van games en scripts schrijven geselecteerd. Hidetaka Miyazaki, maker van de Dark Souls-serie, en George R.R. Martin, schrijver van de Game of Thrones-saga, staan aan het roer en dat alleen al doet je watertanden.

© Bandai Namco Entertainment

De actie RPG is volgens Miyazaki een evolutie van Dark Souls, dus deze game zal er wel wat op lijken. Spelers zullen in het begin een lineaire verhaallijn volgen, maar zullen al snel de zes openwereldgebieden uitgebreid kunnen verkennen. Spelers zullen tal van NPC’s en eenheden tegenkomen om te doden, waaronder de halfgoden die over elk van de zones heersen. Zij worden als hoofdbazen beschouwd. En gezien Miyazaki’s voorliefde voor een hoge moeilijkheidsgraad, moet je wel heel koelbloedig zijn om ze allemaal uit te schakelen.

Geplande release op 22 februari 2022 op Xbox Series, Playstation 5 en Windows

GRAN TURISMO 7

Elke fan van racing games heeft de release van een nieuwe GRAN TURISMO met stip in de agenda staan. Acht jaar na de zesde game in de reeks, heeft Sony een nieuwe telg van de familie voor ons in petto.

Verschillende details over de inhoud van het spel zijn al aan het publiek voorgesteld, met name tijdens de aankondiging van het spel en de Playstation 5. Speciale evenementen, kampioenschappen, een rijschool, een winkel met tuning-onderdelen, een tweedehandsautohandel en GT Auto keren allemaal terug in de game. Er zijn ook 22 voertuigen aangekondigd.

© Sony

Het is nog eventjes afwachten welke impact de release van dit zevende deel zal hebben op de community. Sinds de release van GRAN TURISMO 6 hebben vele concurrerende titels zoals Assetto Corsa hun intrede gedaan in een groeiend ecosysteem. Dit is dus een uitgelezen kans voor de game om terug te keren.

Geplande release op 4 maart 2022 op Xbox Series, Playstation 5 en Windows

Hogwarts Legacy

Deze game zal het kind in jou nog eens naar bovenhalen. Want wie heeft er niet van gedroomd om door de gangen van Zweinstein, de bekendste school voor magiërs, rond te dwalen? En monsters te verslaan met magische spreuken en op die manier punten te verzamelen voor je huis? Als je nu nog niet betoverd bent, dan mag je dit stukje overslaan. We gaan het hieronder namelijk hebben over zwarte magie, toverstokken en witte uilen.

Je hebt het ondertussen al begrepen, Harry Potter maakt zijn langverwachte terugkeer. Elf jaar na de laatste film in de bioscoopzalen te bewonderen was, kan je met de game van Avalanche Software opnieuw in de wondere wereld van Zweinstein duiken.

Om eerlijk te zijn verwachten we, gezien de laatste prestaties van de studio, niet al teveel van de gameplay (al willen we met veel plezier een spreuk leren om een hippogrief te temmen en erop te vliegen). Al is het soms beter om een oud recept goed uit te voeren, dan de mist in te gaan met iets nieuws. Toch kijken we er nu al naar uit om het kind in ons los te laten in het magische universum.

Geplande release in de tweede helft van 2022 op Xbox Series, Playstation 5 en Windows

Starfield

Starfield werd aangekondigd op de E3 van 2018 en is ongetwijfeld een van de meest verwachte games van het jaar. En daar heeft de maker van de game Bethesda, de studio die je kent van onder andere Elder Scrolls en Fallout, alles mee te maken.

Net als in eerdere RPG’s van Bethesda, zal de verkenning van het universum centraal staan in het avontuur. Dit benadrukten de ontwikkelaars in verschillende video’s op het kanaal van de studio. Volgens Todd Howards, ontwerper bij de Amerikaanse studio, bevat het spel bijna 150.000 regels dialoog, twee keer zoveel als Skyrim, een van de topgames van het bedrijf. Dit is meer dan genoeg om je helemaal onder te dompelen in de wereld die de ontwikkelaars hebben ontworpen.

Voorlopig weten we nog niet veel over het verhaal van Starfield, maar we weten wel al dat het universum landschappen zal bevatten die op zijn zachtst gezegd gevarieerd zijn, zoals de aquatische koepel die we zagen. Howard gaf zelfs toe dat hij SpaceX bezocht om inspiratie op te doen voor bepaalde regio’s. Hij verklaarde in 2018 dat het spel op dat moment in een speelbare staat was. Vier jaar later, kunnen we met een gerust hart een pareltje verwachten.

Geplande release op 11 november 2022 op Xbox Series en Windows

The Legend of Zelda : Breath of the Wild 2

Ja hoor, het meesterwerk Breath of The Wild krijgt binnenkort een vervolg. Tijdens een Nintendo Direct voor de E3 in 2019 werd de game aangekondigd en deel twee zal verder bouwen op het grote succes van het eerste deel, met meer dan 24 miljoen verkochte exemplaren in maart 2021. We geven even een overzicht van wat Nintendo al heeft bekendgemaakt.

Het tweede deel zal dus zoals gezegd verder bouwen op de succesformule van het eerste deel, en proberen nog beter te doen natuurlijk.Waar Zelda eerder nog een lineaire verhaallijn had, bleek de open wereld nu een schot in de roos te zijn. Die prachtige open wereld zullen we dus terugzien.

Het spel speelt zich opnieuw af in de lucht en verschillende vaardigheden en nieuwe wapens zijn onthuld via beelden die op Nintendo’s website zijn geplaatst. Van wat we kunnen zien, zou een accessoire dat de tijd kan terugdraaien of versnellen, zijn intrede maken.

Geplande release in de loop van 2022 voor alle versies van de Nintendo Switch

De laatkomers

De ontwikkeling en release van games loopt regelmatig vertraging op. Er zijn veel redenen waar je rekening mee moet houden. Vaak beslissen de uitgevers zelf om de releasedatum uit te stellen om de spelers een game te kunnen aanbieden die naam waardig (op enkele uitzonderingen na, dat geven we toe). Zo zijn sommige titels die voor 2021 ingepland waren nog steeds in ontwikkeling. Maar dat betekent alleen maar meer plezier in 2022.

Tussen die laatkomers zien we een game waar we reikhalzend naar uitkijken, God Of War : Ragnarok. De game werd door Sony uitgesteld naar 2022 om te kunnen finetunen en zou nu in september moeten uitkomen volgens de gegevens op de Playstation Store.

Een andere adventure game die in 2022 zou moeten verschijnen is Horizon Forbidden West. Die komt uit op 18 februari 2022 en volgens de laatste recensies die op het internet zijn geplaatst, wacht er een echt pareltje op ons. Volgens de laatste geruchten circuleert er ook al enkele dagen een voltooide versie van het spel online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top