De derde speeldag van de Proximus ePro League leverde op 12 januari enkele mooie wedstrijden op. eClub Brugge en Standard de Liège maakten van de gelegenheid gebruik om naar de top van het klassement te klimmen, die laatste na een zwaarbevochten classico tegen Zak Bentato’s RSC Anderlecht. Een terugblik op de eerste speeldag van 2022.

Proximus ePro League: Club Brugge en Standard de Liège op kop © Eleven Sports

De Proximus ePro League, ons nationaal FIFA 22-kampioenschap, ging in 2022 goed van start, met een wilde derde dag van het reguliere seizoen. Na een pauze van twee weken betraden de spelers het virtuele veld om te proberen zo veel mogelijk punten te verzamelen.

Deze woensdag stond in het teken van een langverwachte clasico tussen Zak Bentato van RSCA en ShadooW van Standard de Liège. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (2-2), waardoor Standard de leiding in het klassement kon nemen. Zak Bentato’s eerste doelpunt was het doelpunt van de week.

Eerder zorgde een 1-1 gelijkspel tussen Club Brugge en Sint-Truiden er ook al voor dat de Bruggeling Rudi Ekmen naar de top van de ranglijst steeg. Ook de duels tussen KV Mechelen en OH Leuven en tussen Royal Antwerp en Sporting Charleroi eindigden zonder een winnaar. Ondanks deze gelijke spelen staan de spelers uit Mechelen en Antwerpen nog steeds onderaan de ranglijst, met slechts één punt.

KV Kortrijk won met Manse Bogaerts met 4-2 van EminoMercy’s KAA Gent, ondanks een doelpunt dat nog steeds moeilijk te begrijpen is. Zulte Waregem had ook een goede dag, met een 3-1 overwinning tegen Bryan Moeyaert.

Ondanks een goede mentale partij van Union Saint-Gilloise’s Ardixa, slaagde RFC Seraing erin zijn ambitie waar te maken met een 2-1 overwinning. Cercle Brugge sloot de dag af met een 2-0 overwinning tegen KAS Eupen.

Na deze derde dag blijft de algemene stand zeer spannend, met slechts zes punten tussen de eerste en de laatste van de competitie. Toch zijn al enkele trends zichtbaar. Club Brugge en Standard Luik zijn goed aan het seizoen begonnen en staan aan de leiding. Deze resultaten zijn essentieel om aan het eind van het seizoen de play-offs te bereiken. We zien je op 22 januari terug op Proximus Esports, voor de vierde speeldag van het reguliere seizoen.