MLK Day in de NBA: wat is er beter dan een hele avond basketbal voor de tv?

Basketbal |

Het is een van de belangrijkste kalenderdata in het NBA-seizoen: MLK Day! Het is in meer dan één opzicht een bijzondere dag, maar wel een dag waar de basketbalfans met veel plezier zullen naar uitkijken, want de ene wedstrijd na de andere volgt elkaar op. Bovendien zendt Eleven Sports er een paar van uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Laten we duidelijk zijn: op 17 januari staat er een basketbalorgie op het programma en de fans van die sporttak zullen dat alleen maar waarderen. Sinds 1986 is men ermee gestart om de hele dag wedstrijden te plannen, net om er een speciale dag van te maken. Maar MLK Day gaat niet alleen over de NBA. MLK Day is ook een feestdag ter ere van Martin Luther King.

Hoewel Martin Luther King, oorspronkelijk Michael King Jr, op 15 januari werd geboren, wordt MLK Day, in de VS een vrije dag voor mensen die voor de federale en de staatsoverheidsinstellingen werken, op de derde maandag in januari gevierd. En ook al werd MLK Day bij de invoering ervan niet unaniem door de NBA gesteund, toch is het nu een belangrijke datum in het Amerikaanse basketbalseizoen, net als de Christmas Games op Kerstdag. De liga maakt ook van de dag gebruik om haar rol als sociale speler in de verf te zetten door op verschillende manieren op sociale netwerken aandacht te vragen voor het doel (lees: rassengelijkheid) en ook door speciale truitjes voor de franchises aan te bieden.

NBA 360

Van de 30 franchises die samen de NBA vormen, komen er vanaf 18u30 uur Belgische tijd 14 in actie op maandag 17 januari. En wie zegt uitzonderlijke dag zegt ook uitzonderlijk pakket: NBA 360. Het laat je toe om de hoogtepunten van elke wedstrijd live te volgen, een soort multi-live dus.

Het eerste deel van MLK Day, uitgezonden op Eleven Sports 2, begint trouwens met het duel tussen de Celtics en de Pelicans. De rest van de wedstrijden volgen elkaar in een waanzinnig tempo op. Om 19u00 staan de Knicks tegenover de verrassende en knotsgekke Charlotte Hornets van LaMelo Ball, die de hoop bevestigt die de club in hem heeft gesteld. Om klokslag 20u00 krijgen we een soort herhaling van de eerste ronde van de play-offs vorig jaar met de Sixers en de Wizards die het tegen elkaar opnemen.

Grizzlies - Bulls, een onverwachte affiche

Om 21u00 spelen de Cavaliers tegen de Nets van Kevin Durant, James Harden en Kyrie Irving (die laatste kan meespelen omdat de wedstrijd in Cleveland wordt gespeeld). Maar de grote wedstrijd van dit eerste deel van MLK Day zal ongetwijfeld Memphis tegen Chicago zijn! De Grizzlies, onder leiding van All-Star Ja Morant, hebben tien wedstrijden op rij gewonnen van ploegen als de Suns, Lakers, Nets en Warriors.

De Bulls, de beste ploeg in de Eastern Conference, maakt steeds meer indruk met DeMar DeRozan, Zach LaVine en Lonzo Ball. Het zijn met andere woorden twee teams die op dit moment geweldig basketbal spelen en die het in zich hebben om op deze speciale dag te schitteren. Tot slot eindigt de liveshow op Eleven Sports met een laatste krachtmeting tussen de Clippers en Pacers. Leun dus achterover in je zetel voor de tv en maak je klaar om geen minuut van de actie te missen op MLK Day!

Volg de NBA het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. 

MLK Day op Eleven Sports 2 vanaf 19u op maandag 17 januari:

  • Boston Celtics - New Orleans Pelicans (1830)
  • New York Knicks - Charlotte Hornets (19u00)
  • Washington Wizards - Philadelphia Sixers (19u00)
  • Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets (21u00)
  • Memphis Grizzlies - Chicago Bulls (21u30)
  • Los Angeles Clippers - Indiana Pacers (21u30)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top