Seizoen 4 van ‘Cobra Kai’: nog meer verrassingen en nostalgie

Films |

Netflix heeft het einde van 2021 voor alle fans van karate en de jaren 80 nog beter gemaakt door het vierde seizoen van ‘Cobra Kai’ uit te brengen. Het vervolg op de 'Karate Kid'-filmsaga speelt zich 34 jaar later af en voor dit vierde seizoen onthult Proximus Pickx heel wat productiegeheimen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De serie ‘Cobra Kai’ blijft een hit op Netflix. Nog geen maand na het vierde seizoen is een vijfde namelijk ook al bevestigd. In slechts drie dagen tijd hebben de nieuwe afleveringen niet minder dan 120 miljoen kijkuren verzameld, waarmee ze seizoen 2 van 'Emily in Paris' en 'The Witcher' verslaan. In dit vervolg op de cultfilm 'Karate Kid' staat nog steeds de rivaliteit tussen de twee dojo's Miyagi en Cobra Kai centraal. De producenten hebben zichzelf weer eens overtroffen door in dit nieuwe seizoen nog meer verrassingen en nostalgie te steken.

De originele cast van de saga is nog steeds aanwezig. William Zabka en Ralph Macchio spelen nog steeds hun oorspronkelijke rollen als gezworen vijanden. Ze zijn nu in de vijftig en hebben hun eigen dojo. De concurrentie tussen de twee laait nog steeds hoog op, maar dit seizoen moeten ze schouder aan schouder staan tegen een gemeenschappelijke vijand, de vreselijke sensei Kreese (Martin Kove). Naast hem verschijnt een andere grote schurk uit de reeks opnieuw: Terry Silver (Thomas Ian Griffith), die al te zien was in de derde 'Karate Kid'-film.

Naast deze toch al explosieve cast, wilden de producenten in dit vierde seizoen ook de nostalgie op de voorgrond plaatsen. Tot grote verrassing van de fans verschijnt de beroemde countryzangeres Carrie Underwood in de negende aflevering, met haar eigen rol en het legendarische nummer 'The Moment of Truth'. Oorspronkelijk gezongen door Survivor, was dit nummer de soundtrack van de eerste ‘Karate Kid’ in 1984. De Amerikaanse superster opent het 51ste jaarlijkse 'All Valley' Karate Kampioenschap. Een geweldig moment waarop we met behulp van flashbacks teruggaan in de tijd en de eerste gevechten van de oorspronkelijke film te zien krijgen.

Brug tussen generaties

Schrijver Jon Hurwitz verraste niet alleen de fans, maar had ook een verrassing in petto voor de cast en de figuranten op de set tijdens het filmen. Zonder dat iemand het wist, nodigde hij Carrie Underwood uit voor een unieke uitvoering van het lied dat zoveel herinneringen oproept. Als grote fan van de franchise, reageerde ze onmiddellijk op het voorstel van de showrunner. Het optreden van de ster zorgt voor een perfecte brug tussen beide generaties, zij die opgegroeid zijn met de films en zij die deze serie nu leren kennen.

Net als de keuze van dit nummer belooft seizoen vier een soundtrack die even uitdagend is als de vorige seizoenen, maar je toch laat meereizen door de populaire cultuur van de jaren 70, 80 en 90. De productie probeert al jaren de rechten te krijgen om een klassiek rocknummer in hun show te spelen. Helaas is het niet altijd gemakkelijk om daar de nodige toestemming voor te krijgen, laat staan het productiebudget. In de scripts van elk seizoen heeft Jon Hurwitz al geprobeerd een AC/DC-nummer te plaatsen: 'Thunderstruck'. En deze keer probeerde hij het natuurlijk opnieuw. In de tweede aflevering onderwerpt Johnny Daniel aan een zware workout op het legendarische AC/DC-nummer. Maar jammer genoeg moest Hurwitz het nummer weer aan zijn neus voorbij zien gaan, waardoor hij het verving door Airbournes 'Breakin' Outta Hell', dat gelukkig net zo goed werkt.

Ontdek het vierde seizoen van ‘Cobra Kai’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top