De film "Un monde" van Laura Wandel, de Belgische inzending voor de Oscars, is een van de favorieten voor de elfde editie van de Magritte du Cinéma, de Franstalige filmprijzen in België. De film werd tien keer genomineerd. "Une vie démente" van Ann Sirot en Raphaël Balboni doet nog net iets beter met twaalf nominaties. De Magritte-prijzen worden op 12 februari uitgereikt.
De twee films komen elkaar onder meer tegen in de categorie beste film. De andere genomineerden zijn "Adoration" van Fabrice du Welz, "Filles de joie" van Frédéric Fonteyne en Anne Paulicevich en "Les intranquilles" van Joachim Lafosse. Ook in de categorieën beste scenario, beste regie en beste debuutfilm maakt zowel "Un monde" als "Une vie démente" kans op de hoofdprijs.

Twee hoofdrolspelers van "Une vie démente", Lucie Debay en Jo Deseure, zijn genomineerd als beste actrice. Zij nemen het op tegen Lubna Azabal ("Adam") en Virginie Efira ("Adieu les cons"). En "Une vie démente" kan met Jean Le Peltier ook de beste acteur leveren, als hij het haalt van medegenomineerden Bouli Lanners ("Cette musique ne joue pour personne"), Arieh Worthalter ("Serre moi fort") en Jérémie Renier ("Slalom").

Onder de 22 Magritte-prijzen die op 12 februari uitgereikt zullen worden, is er ook eentje voor de beste Vlaamse film. De genomineerden in deze categorie zijn "Dealer" van Jeroen Perceval, "La Civil" van Teodora Ana Mihai, "Rookie" van Lieven Van Baelen en "The Barefoot Emperor" van Peter Brosens en Jessica Woodworth.

In december werd bekendgemaakt dat "Un monde" is opgenomen op de shortlist voor de Oscar voor de Beste Internationale Film. Op 8 februari wordt die lijst van vijftien films herleid tot vijf finale kanshebbers.