De nummers die Celine Dion speciaal voor haar echtgenoot René maakte

Muziek | Fans kennen haar liedjes uit hun hoofd en hebben ze vast al meermaals luidkeels meegezongen. Maar wist je dat Celine Dion enkele van haar hits speciaal opdraagt aan haar overleden echtgenoot en impresario, René Angelil? Hij zou vandaag, op 16 januari, 80 jaar geworden zijn. Hier zijn een paar van die liefdesliedjes waarbij je het zeker niet droog zal houden. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

De relatie van Celine en René is een van die liefdesverhalen die de harten van fans hebben veroverd. Er zat een leeftijdskloof van meer dan 25 jaar tussen de twee, maar niets hield het koppel tegen. Ze leefden lang en gelukkig vanaf het debuut van de Canadese zangeres tot René's dood aan keelkanker in januari 2016. René Angelil werd Celines manager voordat hij in 1994 haar echtgenoot werd. Uit deze prachtige verbintenis werden ook nog eens drie kinderen geboren.

Gedurende haar hele carrière heeft Celine Dion haar liefde voor hem bezongen. Enkele maanden na zijn dood kondigde de zangeres dan ook de release aan van een nieuwe single, 'Encore un soir', gecomponeerd door Jean-Jacques Goldman. Het lied werd volledig opgedragen aan René. "Vandaag leef ik niet meer fysiek met hem, ik leef met hem in mijn gedachten", vertrouwde ze toen toe aan de Amerikaanse zender ABC. 'Encore un soir' is eigenlijk Celines laatste geschenk aan haar overleden echtgenoot.

Liefde in en voor muziek

In september 2015 stond de zangeres op het podium in Las Vegas. Daar bracht ze het lied 'For the first time I saw your face'. Dit nummer behoorde niet tot haar repertoire, maar ze zong het met veel liefde voor haar man René. Op zijn begrafenis in 2016 lukte het Celine niet om te zingen, maar haar stem weerklonk even later wel tijdens de afscheidsceremonie in de kathedraal van Montreal, met het mythische 'Pour que tu m'aimes encore'. Het was een emotioneel moment dat nog maar eens bewees hoe hard de twee van elkaar hielden. 

Andere liedjes, sommige iets minder bekend dan andere, getuigen van Celines vermogen om haar lief om te zetten in prachtige teksten. Denk maar aan ‘Because you loved me’, ‘All by myself’, ‘Another year has gone by’, ‘Didn’t know love’, ‘I knew I loved you’ en ‘Have you ever been in love’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top