Valve annuleert eerste Dota 2-Major van het seizoen

Nieuws | Valve stuurde op woensdagochtend het bericht de wereld in dat de Dota 2 Winter Major van 2022 niet zal plaatsvinden. De nieuwe COVID-varianten en reisbeperkingen gooien roet in het eten van het toernooi. De tweede en derde Major van het seizoen gaan voorlopig wel door zoals gepland.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dota 2-fans werden deze morgen wakker met een stevige kater. Valve heeft woensdagochtend namelijk bekendgemaakt dat de eerste Major van het seizoen niet zal doorgaan. De ontdekking van een nieuwe coronavariant en reisbeperkingen zouden het volgens de ontwikkelaar onmogelijk maken om de organisatie in goede banen te leiden.

De annulatie is een zware klap voor de esport, want de Winter Major moest het eerste LAN-evenement met publiek worden sinds de start van de pandemie, begin 2020. In plaats van het toernooi zonder publiek te houden, kiest Valve er dus voor om de Major volledig te schrappen. Een opmerkelijke beslissing, want The International 10 vond wel plaats op LAN, zonder publiek.

Valve verdedigt zijn beslissing in een nieuwsbericht op de Dota 2-website: “Hoewel we hoopten dat we een internationaal LAN-evenement zouden kunnen organiseren, maakten de ontdekking van nieuwe COVID-varianten en de invoering van reisbeperkingen het te moeilijk voor de teams om bijeen te komen voor een LAN-toernooi.”

Deze beslissing heeft ook gevolgen voor het verzamelen van Dota Pro Circuit-punten. Dankzij regionale toernooien kunnen teams een deelname aan een Major afdwingen. Daar kunnen ze dan weer punten verzamelen om een ticket te bemachtigen voor The International, de jaarlijkse Dota 2-hoogmis. Die punten worden dus verplaatst naar de andere twee Majors.

De Spring Major en de Summer Major gaan voorlopig wel door zoals gepland. Maar data of locaties zijn nog niet bekend. En het blijft afwachten of fans tegen dan wel toegelaten zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top