Artiest van de week: de funky sound van Indigo Mango

Muziek |

Elke week licht Proximus Pickx een andere artiest uit. De artiest die deze week in de spotlight staat, is Indigo Mango. Een aanstekelijke naam voor een band die zich volledig smijt op de dansbare funkpop.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Onze hoofdstad heeft al heel wat talent afgeleverd en Indigo Mango is daar geen uitzondering op. De band kan makkelijk naast een Zwangere Guy of Angèle staan met hun dansbare en energieke funkpop. Aan het hoofd van de groep staat leadzanger Jordan Dressen, die eigenlijk heel toevallig in de muziekwereld terecht is gekomen.

Dressen stond enkele jaren geleden namelijk gewoon te zingen in de toiletten van de Brusselse concertzaal AB, toen een paar meisjes hem uitnodigden om zijn zangkwaliteiten ook op hun volgende houseparty te laten horen. Het idee krijgt vorm wanneer vier andere muzikanten, Jan Joris De Greef, Keith Karayagwa, Jeremy Debuysschere en Samuel Marie, zich bij de zanger aansluiten en niet veel later was Indigo Mango geboren.

'Talk of the town'

De band lijkt heel veel inspiratiebronnen te hebben gehad, maar toch kan je de sound van Indigo Mango het best vergelijken met Parcels of Franc Moody. Je herkent er ook een diepe baritonstem à la Rag’n’Bone Man en strakke ritmes zoals die van Anderson Paak in.

Voor de pandemie toesloeg was Indigo Mango the talk of the town in het Brusselse nachtleven met meer dan tweehonderd concerten op hun palmares. Het sluiten van de concertzalen heeft de mannen echter niet tegengehouden om te werken aan hun muziek want in maart 2021 brachten ze hun eerste EP uit: ‘Fall Out’. Perfect om thuis met je bubbel los te gaan op hun energieke nummers.

‘Fall Out’ telt vier nummers, waaronder de titelsong, en bij het luisteren is het onmogelijk om stil te zitten. Muzieksite Dansende Beren beschreef het EP dan ook als "energiek en opwindend, maar vooral anders dan alles wat we reeds hebben gehoord”. Hoog tijd dat Indigo Mango de concertzalen dus weer onveilig kan maken.

Luister hier naar de top tracks van Indigo Mango!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top