De beste satirische films en series op Netflix

Films | Met oog op het daverende succes van Netflix' nieuwste satirische film 'Don't Look Up', blikt Proximus Pickx terug op andere topfilms en -series in dat genre. Deze titels wijzen je zonder schroom op de gebreken van de samenleving. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Black Mirror

Dit is waarschijnlijk de eerste serie die in je opkomt als je aan satire denkt. Deze Netflix-serie staat bekend om zijn scherpe blik op de hedendaagse wereld. 'Black Mirror' is een afspiegeling van onze samenleving en legt menselijke ervaringen vast door het prisma van de technologie. Horrorschrijver Stephen King prees de serie als "angstaanjagend, grappig, intelligent". Nog leuk aan 'Black Mirror': anders dan alle andere series is elke aflevering onafhankelijk van de andere.

Tijdens elke aflevering krijgen nieuwe personages de vreselijkste thema's voorgeschoteld. De blik die 'Black Mirror' werpt op de moderne wereld is angstaanjagend genoeg om je niet alleen rillingen te bezorgen, maar ook een beetje paranoïde te maken.

Ontdek ‘Black Mirror’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Okja

Als je bekend bent met Bong Joon-ho's 'Parasite', maar niet met zijn vorige films, kun je beginnen met 'Okja'. Een Zuid-Koreaanse en Amerikaanse coproductie die een jong meisje genaamd Mija volgt die een genetisch gemodificeerd "supervarken", Okja, heeft grootgebracht. Okja wordt dan ontvoerd door de Mirando Corporation die de supervarkens fokt, met in de hoofdrol Tilda Swinton als de charismatische CEO Lucy Mirando. Mirando en haar gezelschap doen zich voor als milieuactivisten, maar eigenlijk zijn hun bedoelingen helemaal niet zo nobel. Het is aan Mija om de waarheid aan het licht te brengen. Deze satire zal je aan het denken zetten over hoe wij tegen intensieve landbouw aankijken.

Ontdek ‘Okja’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Love Death + Robots

Wie van 'Black Mirror' houdt maar op zoek is naar iets visueels boeienders, kan zeker kijken naar de anthologieserie 'Love, Death + Robots'. Met verschillende regiestijlen en animaties voor elk verhaal, is elke aflevering minder dan 20 minuten lang, waardoor het een perfecte serie is als je partner of huisgenoten niet zo houden van 'langdradige' afleveringen. Of het nu gaat om overbevolking in een dystopisch tijdperk of de horror van een geautomatiseerde toekomst, elk verhaal wordt op creatieve wijze tot leven gewekt. De serie wordt geproduceerd door Tim Miller en David Fincher

Ontdek ‘Love Death + Robots’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Velvet Buzzsaw

Deze film met Jake Gyllenhaal, Rene Russo, John Malkovich en Toni Collette in de hoofdrollen verkent de hippe wereld van de hedendaagse kunst in Los Angeles. Het is een plaats waar mysterieuze individuen, beroemde kunstenaars en machtige verzamelaars verstrikt raken in de wisselvalligheden van de internationale kunstmarkt. Deze film van Dan Gilroy was een sensatie op het Sundance Film Festival.

Ontdek ‘Velvet Buzzsaw’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

De titel zegt het al, deze 8-delige miniserie met Kristen Bell in de hoofdrol is een parodie op films als 'The Woman in the Window' en 'The Girl on the Train'. Deze duistere komedie volgt een vrouw, Anna, die haar dagen op precies dezelfde manier doorbrengt: met een glas wijn in de hand de buren vanuit het raam in de gaten houden. De zaken nemen een plotse wending wanneer een knappe man naast haar komt wonen en ze getuige is van een brutale moord (dat denkt ze tenminste). Netflix belooft "een duister humoristische, in wijn gedrenkte, psychologische thrillersatire die je tot het einde laat raden naar wie, wat, waar, waarom en vooral hoe."

Ontdek ‘The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window’ vanaf 28 januari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top