VALORANT krijgt een nieuwe agent: Neon

Esports | De ontwikkelaars van VALORANT hebben niet stilgezeten tijdens het einde van 2021. Net voor de hervatting van de competitie, heeft Riot een 19e agent onthuld: Neon.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Twee maanden na de release van Chamber verschijnt een nieuwe debutant op de VALORANT-maps! Zoals aan het begin van elk seizoen, luiden de ontwikkelaars het nieuwe jaar in met een grote patch. En tussen de verschillende aanpassingen aan het spel verwelkomen we Neon, de nieuwste agent in het spel.

De jonge vrouw uit Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, lijkt een speciale relatie te hebben met elektriciteit. Dat komt overeen met Zeri, de nieuwste League of Legends-kampioen.

De abilities van Neon:

Fast Lane – 300 credits

Werpt twee energielijnen op de grond die zich over een korte afstand uitstrekken, of totdat ze een oppervlak raken. De lijnen veranderen in twee muren van statische elektriciteit die het zicht blokkeren en vijanden die erdoorheen komen kortstondig beschadigen.

© Riot Games

Zoals je ziet, is dit een enorm nuttige ability om een door de tegenstander betwist gebied te doorkruisen of een vijandige positie in te nemen. Wees voorzichtig, want deze muren blijven niet voor onbepaalde tijd staan. Je hebt vaak net genoeg tijd om het bedekte gebied over te steken. Blijf dus niet rondhangen.

Relay Bolt – 200 credits

Vuurt onmiddellijk een energy bolt af die één keer terugspringt. Wanneer de bolt een oppervlak raakt, wordt de grond onder de bolt geëlektriseerd met een explosie die de getroffen vijanden verdooft. Je hebt twee charges.

© Riot Games

Het is dus een soort verbeterde bolt van Sova. Zeer nuttig om een vijand te verjagen die je zou verhinderen te pushen en een gebied in te nemen. Er is wel een klein verschil met de pijlen van de Russische agent: Neon’s bolt is niet onderhevig aan de zwaartekracht.

High Gear – Gebruikt charge points

Kanaliseert onmiddellijk de kracht van Neon om haar bewegingssnelheid te verhogen. Neon wordt zo de eerste VALORANT-agent die kan sprinten. Pas op, het gebruik van deze vaardigheid gaat ten koste van je stealth. Neon’s voetstappen zijn veel beter hoorbaar, en laten zichtbare voetafdrukken achter.

Als je deze ability gebruikt, kun je je wapens niet meer gebruiken. Je andere krachten blijven wel beschikbaar. De hogere snelheid verbruikt wat van Neon’s 100 charge points, die je kunt herladen met kills en assists.

Wanneer de ability is opgeladen, veroorzaakt alt fire een elektrische slide, die uiterst nuttig is om een voordeel te behalen in een duel. Dit wordt elke twee kills gereset.

Overdrive – 7 Ultimate-punten

Ontketent voor een korte tijd de volledige kracht en snelheid van Neon. Schiet om haar kracht te kanaliseren in een dodelijke bliksemstraal met grote bewegingsnauwkeurigheid. De duur wordt bij elke kill gereset.

© Riot Games

Bij activering krijgt Neon een slide, wordt haar sprintmeter gevuld en schakelt ze automatisch over naar een Overdrive. Een van de voordelen van deze vaardigheid is dat de straal die je afvuurt niet aan nauwkeurigheid zal verliezen, ondanks je bewegingen. Je zal dus voor een korte tijd een groot voordeel hebben op je tegenstanders.

Neon is een uiterst krachtige duelist, maar het is niet zeker dat zij de altijd populaire Jett in de competitieve scene zal kunnen vervangen. Haar abilities zal de agent ongetwijfeld in staat stellen ruimte in te nemen. Je moet wel oppassen dat je jezelf niet blootstelt, wat fataal kan aflopen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top