Slechts twee 1B-teams schrijven beloften in voor deelname in amateurreeksen

D1B Pro League | Vanaf volgend seizoen kunnen de beloftenteams van de profclubs meedoen in de twee hoogste amateurreeksen en in 1B. Terwijl sommige clubs alle zeilen bijzetten om hun beloftenteam in 1B te krijgen, zijn er ook heel wat anderen die geen interesse hebben in een toevoeging van hun beloftenteams bij 'de grote jongens'.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zo schreven amper 16 van de 26 profclubs hun beloftenteam in, aldus Het Nieuwsblad. In 1A hadden STVV, KV Oostende, KV Kortrijk en KAS Eupen geen zin in een doorstroming van hun beloftenteam en in 1B bleven maar liefst zes teams aan de zijlijn staan. Enkel RE Virton en Lierse K. schreven hun U21 in.

Wie in 1B?

Voor de vier plekjes in 1B lijken er momenteel vijf teams in aanmerking te komen. In de beloftenreeks (groep 1) leiden KRC Genk en RSC Anderlecht de dans met 25 punten. Ze worden gevolgd door Standard (22 punten en twee wedstrijden meer gespeeld), Club NXT (19 punten) en KAA Gent (18 punten en één wedstrijd meer gespeeld).

Charleroi volgt als nummer zes al op vijf punten van de vierde plek en speelde bovendien ook al een match meer dan Club NXT.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top