Play-offs nemen vliegende start in de NFL met Super Wild Card-weekend

Sport |

Het reguliere seizoen 2021 in de NFL zit erop. Het is tijd voor de play-offs. Terwijl de meeste teams op vakantie zijn, spelen de 14 topploegen, of bijna toch allemaal, dit weekend tegen elkaar. Het doel is eenvoudig: de finale bereiken van de Super Bowl 2022 op 13 februari in het Inglewood Stadium in Californië.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De wild cards van dit weekend

Zaterdag 15 januari: Cincinnati Bengals - Las Vegas Raiders (22u30 op Eleven Sports 2)

In de AFC nemen de Cincinnati Bengals het zaterdag 15 januari op tegen de Las Vegas Raiders. De Raiders hebben veel zelfvertrouwen na vier wedstrijden winst in het reguliere seizoen. Maar de Bengals hebben grote ambities. Ze hebben Joe Burrow rust gegund voor hun laatste wedstrijd tegen de Browns. Van beide teams wordt verwacht dat ze in topvorm zijn voor deze wedstrijd. Wie wint, staat in de volgende fase van de play-offs tegenover de Tennessee Titans (die zich al geplaatst hebben).

Zondag 16 januari: Buffalo Bills-New England Patriots (2u15 op Eleven Sports 2)

De Buffalo Bills nemen het op tegen de New England Patriots in wat een spannende strijd belooft te worden. De twee clubs hebben in december vorig jaar al tegenover elkaar gestaan. De eerste wedstrijd werd gewonnen door de Patriots (10-14) en de tweede door de Bills (21-33). De Patriots zijn de favorieten voor deze wedstrijd en de winnaar van dit duel neemt het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Pittsburgh Steelers-Kansas City Chiefs.

Zondag 16 januari: Tampa Bay Buccaneers - Philadelphia Eagles (19u00 op Eleven Sports 2)

De Buccaneers hebben op Tom Brady kunnen rekenen voor het behalen van hun eerste sectietitel sinds 2007. Ze zijn vastbesloten om de play-offs te halen. Zij zullen de Philadelphia Eagles ontvangen, de beste grondverdediging in de NFL dit seizoen (met 160 yards winst over de grond per wedstrijd). De laatste keer dat deze twee teams elkaar ontmoetten, was in oktober. De Buccs wonnen met 22-28 op het veld van de Eagles.

Zondag 16 januari: Dallas Cowboys - San Francisco 49ers (22u30)

Het weekend wordt afgesloten met een NFC-clash. De Dallas Cowboys nemen het op tegen de San Francisco 49ers. De Cowboys hebben een zwaar seizoen achter de rug, maar ze wonnen toch de East Division dankzij de terugkeer van een ijzersterke Dak Prescott en een goede verdediging. Maar ze zullen de met een chirurgische precisie uitgevoerde aanvallen van de 49ers in de gaten moeten houden. Het belooft een fel beladen wedstrijd te worden.

 

... en die van het begin van de week

Maandag 17 januari: Kansas City Chiefs - Pittsburgh Steelers (2u15 op Eleven Sports 2)

De Kansas City Chiefs ontvangen maandag de Pittsburgh Steelers. De Kansas City Chiefs hebben veel vertrouwen op basis van hun laatste wedstrijd tegen de Steelers. Ze wonnen thuis met een score van 36-10. Maar beide teams hebben grote ambities. En Ben Roethlisberger is niet van plan om Pittsburgh teleur te stellen in wat waarschijnlijk zijn laatste NFL-seizoen zal worden.

Dinsdag 18 januari: Los Angeles Rams - Arizona Cardinals (2u15 op Eleven Sports 2)

De laatste wedstrijd van de eerste dag van de wild cards is die tussen de LA Rams en de Arizona Cardinals. De twee rivalen zullen het opnieuw tegen elkaar opnemen in wat een zeer evenwichtige wedstrijd belooft te worden. Aan de ene kant hebben de Rams een fenomenaal seizoen achter de rug, en aan de andere kant hebben de Cardinals iedereen verrast. Beide teams zijn in staat om elkaar te verslaan. Maar er zal maar één winnaar zijn. Wie wint vergezelt de Green Bay Packers (reeds gekwalificeerd).

Volg de NFL het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de optie Proximus Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top