Hoe ‘Peacemaker’ de draak steekt met traditionele superhelden

Films | Vanaf vandaag kan je op Streamz naar de HBO Max-serie ‘Peacemaker’ kijken. Daarin steelt de Amerikaanse acteur John Cena de show als de superheld Peacemaker. Cena speelt echter geen gewone superheld want Peacemaker wil overal vrede op aarde, ook al moeten er daarvoor slachtoffers voor vallen...

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Peacemaker’ is een achtdelige televisieserie van HBO Max die in elkaar werd gebokst door de Amerikaanse filmregisseur en -scenarist James Gunn. Hij experimenteerde sinds de film ‘Super’ (2010) al met clichés over superhelden en bracht zijn vernieuwende antisuperheldenideeën naar het grote publiek met ‘Guardians of the Galaxy’ uit 2014. In 2021 stond hij in voor de ‘The Suicide Squad’ en dat was opnieuw een film waarin superhelden met een hoekje af de wereld moesten redden. Eén van de superhelden die in die film de revue passeerden, was Peacemaker (John Cena).

Gunn kent heel wat van niet-traditionele superheldenfilms en in 2020 kreeg hij een nieuw idee. Hij zou een nieuwe serie schrijven en dat over de Peacemaker, een Amerikaanse DC Comics-superheld die van vrede stichten zijn levensmissie heeft gemaakt. De missie van de Peacemaker klinkt nobel, maar toch valt er heel wat te zeggen over de wijze waarop deze superheld in het leven staat en dat is exact wat regisseur James Gunn voor ogen had.

Niet zo snugger

De Peacemaker wil vrede op aarde en dat ten koste van alles. Om zijn doel te bereiken mogen er volgens hem ook dodelijke slachtoffers vallen en het maakt hem niet uit hoeveel dat er zijn. Je kan jezelf de vraag stellen of dat wel de insteek van een superheld moet zijn, maar toch blijft de Peacemaker trouw aan zijn visie. Regisseur James Gunn stak niet onder stoelen of banken dat de Peacemaker nog heel wat te leren heeft over het superheldenbestaan en zorgt ervoor dat dit thema een rode draad werd doorheen de serie. Hij geeft ook blijk dat de Peacemaker niet altijd de snuggerste superheld op aarde is en daarom vasthoudt aan zijn twijfelachtige overtuigingen

“Luidruchtig en gemeen”

Volgens acteur John Cena, die in de huid kroop van de superheld, is de Peacemaker “een luidruchtig, irritant en soms gemeen ettertje”. Zijn opvattingen over vrouwen, mensen met een andere huidskleur en iedereen die er een andere mening op nahoudt, zijn dan ook stuitend. Om meer inzicht te krijgen in de achtergrond van het personage, geeft regisseur James Gunn een inkijk in het leven van de Peacemaker en ontdekken we dat hij die opvattingen van geen vreemden heeft. Het was immers zijn papa (Robert Patrick) die hem sinds kleins af aan bestookte met kwetsende opmerkingen en de Peacemaker een vrijheidsstrijder maakte, maar dan wel eentje met een zuur randje aan.

In de schaduw van andere superhelden

Superhelden durven wel eens een acte de présence geven in elkaars films of series maar dat moeten ze niet proberen bij Peacemaker. Hij heeft immers lak aan Superman, Batman of andere superhelden die nobel zijn en enkel goede daden verrichten. Over Superman verspreid Peacemaker heel graag roddels en Batman benoemt hij als "Bat-Mite". Gelukkig hebben zijn teamleden wel een hogere hoed op van die andere superhelden.

Ontdek 'Peacemaker' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top