Benelux Cup R6S: de laatste dans van het voormalige GAMMA

Esports | Na de aankondiging dat ze GAMMA zouden verlaten en apart op zoek zouden gaan naar nieuwe kampioenschappen, vroeg iedereen zich af of de regerende kampioenen nog steeds de drive hadden om een laatste Benelux-titel te winnen. Hun fans werden in ieder geval niet teleurgesteld!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit weekend vonden de finales plaats van de tweede editie van de Rainbow Six Siege Benelux Cup. Ter herinnering: eind 2021 hadden de organisatoren alles in gereedheid gebracht voor offline finales. Maar Nederland legde tot half januari een algemene lockdown op, waardoor ze over moesten schakelen op een online versie.

Desondanks werd deze prachtige competitie, met een prijzenpot van 12.000 euro, het toneel van enkele schokkende aankondigingen! De twee favorieten, namelijk KVM Esports en GAMMA GAMING, nu The Last Dance, kondigden hun afscheid van de Benelux-regio aan voor de volgende competitie. KVM kan de drie noodzakelijke regionale spelers niet meer opstellen, maar vooral de tweede aankondiging sloeg in als een bom.

De meervoudige nationale kampioenen Leonski, Deapek en Avaiche kondigden aan dat ze hun vaderland inruilen voor een meer competitieve scene. Teleurgesteld over hun prestaties in de Challenger League (Europa), besloten de titelverdedigers dat het tijd was om hun geluk elders te beproeven, na verscheidene jaren van hegemonie in de BNL! Een keuze van het verstand en niet van het hart. Het trio hoopt zo meer ervaring op te doen, om eindelijk de European League te bereiken.

De vraag was toen of hun tegenstanders voordeel zouden halen uit deze situatie. De spelers hadden al enkele weken niet meer samen getraind. Maar op een paar missers na, met een verloren map in de halve finale tegen 4Eggs (2-1) en een verloren map in de finale tegen KVM (3-1), was er niets aan te doen: de ex-GAMMA’s verlieten de Benelux door de grote poort en toonden dat niets of niemand hen van een nieuwe titel kon weerhouden. Fans van de FPS weten dat dit trio, met verschillende spelers afhankelijk van het seizoen, zeker niet onfeilbaar was, maar nooit onttroond werd!

De spelers sluiten hun avontuur af met een mooie €4.000. Duco en zijn teamgenoten eindigden als tweede en zullen volgend seizoen in het Scandinavisch kampioenschap spelen! In de top 3-4 vinden we 4Eggs en Activit-E (aVe), die tevreden kunnen zijn met een knap resultaat voor een gemixt team (4Eggs) en een jong team dat tijdens de competitie opnieuw werd samengesteld (aVe)!

Nu is het tijd om ons voor te bereiden op seizoen 7 van de Benelux League! Een competitie die zich zal moeten heruitvinden na het vertrek van zijn beste deelnemers. De nieuwe generatie kan gebruik maken van de vrijgekomen ruimte om naar de top te stijgen. Het niveau van onze regio zal zo, met het oog op het internationale toneel, hopelijk verbeteren!

Eindklassement:

  1. The Last Dance (ex-GAMMA)
  2. KVM Esports
  3. 4Eggs & Activit-E

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top