Minireeks 'ex-trainers 1B': hoe zou het zijn met... Bob Peeters (ex-Westerlo)

D1B Pro League | Afgelopen zomer wuifden wel wat spelers (en trainers) de D1B Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze snel van de Belgische radar. Maar de winterbreak geeft ons de tijd om de verloren zonen op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Proximus

Deel dit nieuws

We sluiten onze minireeks af met een virtueel bezoekje aan Bob Peeters. De Lierenaar was van december 2017 tot afgelopen zomer hoofdcoach bij KVC Westerlo. De ex-Rode Duivel leverde degelijk werk, maar slaagde er niet in om de Kemphanen weer naar het hoogste niveau te brengen. Na een minder 2020-2021 werd er beslist om de samenwerking stop te zetten.

Door zijn goede referenties van bij Westerlo moest Peeters niet lang wachten op een nieuwe uitdaging. De Kempenaar trok de grens over naar het Noord-Brabantse Oss, waar hij Keuken Kampioen Divisieteam TOP Oss ging coachen. De club was in 2020-2021 op een tiende plek gestrand en hoopte met Peeters nieuwe stappen in de goede richting te kunnen zetten.

Maar na 21 speeldagen staan Peeters en TOP Oss op een magere 18e plek. Peeters begon nochtans heel sterk aan zijn nieuwe uitdaging met een puike negen op twaalf, maar daarna kon TOP Oss plots meer dan drie maanden niet meer winnen. Vlak voor de winterstop konden Peeters en co die negatieve spiraal weer ombuigen met een 2-3 zege bij VVV-Venlo waardoor er toch nog met een iets geruster gevoel richting eindejaarsperiode gegaan werd.

Weinig Belgische inbreng

De overwinning was ook een stevige opsteker voor Peeters, die stelde dat zijn team de weken voordien ook wel goed voetbalde, maar dat de resultaten tegenvielen. Met enkele gerichte versterkingen wil Peeters in 2022 alvast aan een opmars in het klassement beginnen.

Die opmars zal wel zonder landgenoot Mathieu de Smet zijn. De middenvelder werd gehuurd van Zulte Waregem, maar wilde in de winter graag terug naar België. Met Stephen Buyl heeft Peeters nog wel een oude bekende van 1B in zijn team zitten; al speelde de ex-speler van Cercle, Roeselare, Westerlo en Antwerp nog wel maar 24 minuten mee.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top