Een Waalse derby om de meubels te redden

Basketbal |

Op vrijdag 14 januari vindt in de Country Hall van Luik een Waalse derby in de BNXT League plaats waar de fans reikhalzend naar uitkijken. Luik neemt het op tegen Charleroi. De wedstrijd is belangrijk voor beide clubs, die al sinds het begin van het seizoen teleurstellen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Noch het seizoen van Spirou Charleroi, noch dat van de Luikse ploeg is op dit moment erg succesvol. De eerste heeft moeite om op te klimmen in de ranking, terwijl de tweede op dit moment rode lantaarn is. De start van 2022 is dus cruciaal voor beide ploegen, die het elk op hun manier moeilijk hebben.

Een ingewikkelde eerste seizoenshelft

Sinds september kenden de Carolos een bijna perfecte balans tussen winst en verlies. Op het einde van 2021 wisten ze Aalstar nog te verslaan (74-70), maar dit resultaat was niet genoeg om hun positie in het algemeen klassement te verbeteren. Charleroi heeft nog heel wat werk voor de boeg als het zijn fans niet wil teleurstellen in het tweede deel van het seizoen. Tegen Luik spelen ze hun eerste wedstrijd van 2022. Het is aan hen om de kans te grijpen en het jaar op een positieve manier te beginnen.

Bij Luik daarentegen was van een balans tot nu toe geen sprake. Sinds het begin van het reguliere seizoen wist de ploeg slechts twee overwinningen te behalen. Dat deden ze tegen Brussel en Aalstar. Het jaar 2022 kende voor Luik intussen ook al een slechte start. In eigen huis slaagden ze er niet in beter te presteren dan een nederlaag tegen Brussel (71-86) en ze incasseerden ook een tik tegen Oostende (eindstand: 65-112). Een dubbel verlies dat hen de weinig benijdbare positie van rode lantaarn opleverde. Fans hopen nu dat de Luikenaars ditmaal thuis tegen Charleroi het hoofd wél boven water kunnen houden. Dan moet Luik echter gevoelig beter presteren dan afgelopen november, toen het in Charleroi met een score van 83-72 ging verliezen tegen Spirou.

Volg het beste van de BNXT League, en in het bijzonder de wedstrijd tussen Luik en Charleroi, deze vrijdag 14 januari vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top