After life, seizoen 3: Ricky Gervais en vrienden

Je kunt zeggen van Ricky Gervais wat je wil, maar de man weet toch steeds weer mensen te ontroeren. Is het niet met een lach, dan wel met een traan. Zoals in het derde seizoen van 'After Life'.

Al twee seizoenen lang zien we hoe Gervais' personage worstelt met de dood van zijn geliefde. Vallen en opstaan, het leven niet meer zien zitten en dan toch een lichtpuntje ontwaren. Prachtige reeks over de dingen des levens. Gervais verzamelde een cast om zich heen, bestaande uit acteurs/vrienden met wie hij al samenwerkte of die hij per se in de reeks wou hebben. Allemaal klasbakken, de fine fleur van het Engelse acteerwezen.

Diane Morgan - Kath

Niet de meest snuggere, die Kath, maar wel een meisje met een groot hart, mooi tot leven gebracht door Diane Morgan, een actrice met nogal een pedigree. "Samenwerken met Ricky is ongelooflijk cool", liet ze optekenen. "En hij werkt ongelooflijk snel. Tijdens het schrijfproces stuurt hij nu en dan een stukje door. Onwaarschijnlijk hoe hij erin slaagt om je het ene moment te laten lachen en je het volgende moment tranen in de ogen geeft. Wat een talent!"

Paul Kaye - psychiater

Je zou hem kunnen kennen als personage uit 'Game of Thrones', maar hier geeft Paul Kaye gestalte aan Ricky's psychiater, een vreemde snuiter die eigenlijk zelf best zijn innerlijke wereld eens onder de loep zou laten nemen. Hoe het ook zij, Paul Kaye is een oudgediende van het Engelse acteursgilde. Hij heeft al meer dan 120 rollen op zijn conto, met Thoros of Myr - the red priest of the Lord of Light - uit 'Game of Thrones' als de meest in het oog springende. "Ik had al met Ricky samengewerkt, begin jaren 1990, nog voor 'The Office'. Ik blijf hem een ongelooflijk genie vinden, iemand die zich niets aantrekt van wat andere mensen denken. Zeldzaam dezer dagen. Dat mijn karakter aanslaat, weet ik, omdat sommige fans van mijn personage in de serie fast-forwarden tot ik aan de beurt kom. Raar! Maar het streelt wél mijn ego."

Joey Wilkinson - postbode Pat

Terwijl Tony en Pat aan het einde van seizoen twee nog een ietwat getroubleerde relatie hebben, lijkt dat in seizoen drie toch wat te veranderen. Pats no-nonsense levensstijl en 'wat gebeurt, gebeurt'-approach, is een beetje zalf op Tony's grote gapende wonde. Wilkinson begon ooit tijdens een open mic-avond in een lokale pub, en is nu een van de meest bekende Engelse comedians. Hij dook al in diverse series op, waarond 'Sex Education', maar kende ook al heel wat bijval voor zijn stand-up comedy-shows.

Mandeep Dhillon - Sandy

Een oude bekende voor Ricky Gervais, want Mandeep Dhillon dook al op in 'David Brent: Life on the Road', over de zucht naar rock-n-roll-roem van The Office-boss. In 'Afterlife' geeft Dillon al een paar seizoenen gestalte aan Sandy, een reporter die wat in de schaduw staat van Gervais' personage Tony. Het is een figuur waar heel wat mensen zich mee kunnen vereenzelvigen, vooral in de scene waarop ze voor het eerst op haar werk verscheen: stuntelig en nerveus. Je zou Dhillon ook kunnen kennen van de series 'Some Girls' en 'Fried'.

David Bradley - Tony's dad

In de serie woont Tony's vader in een ouderlingentehuis. Tony probeert nog contact te zoeken, maar zijn vader bevindt zich in de nevelen der tijd. De acteur die de vader speelt, David Bradley, is bekend geworden als Argus Vilder, de conciërge van Zweinstein, én door zijn rol als Walder Frey uit 'Game of Thrones', diegene die verantwoordelijk was voor de beruchte Red Wedding en daarmee deel uitmaakte van een van de meest besproken serie-scènes van het afgelopen decennium.

Ashley Jensen - Emma

Emma, een van de belangrijkste personages uit 'Afterlife', wordt vertolkt door Ashley Jensen. Waarom ze zo belangrijk is voor Tony? Omdat ze gestalte geeft aan hoop, aan de persoon die we allemaal nodig hebben in tijden van verdriet. Jensen doet dat perfect. Het is niet de eerste keer dat ze met Gervais samenwerkte, want ze was als te zien in 'Extras', dat haar doorbraak betekende, en ze eindigde bij 'Nurse Betty'.

Ontdek het derde seizoen van ‘Afterlife’ vanaf 14 januari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top