Duik mee in de wereld van het Vreemdelingenlegioen met ‘Mon Légionnaire’ in de Proximus VOD

Films | Vanaf vandaag kan je 'Mon Légionnaire', een coproductie van Proximus, ook bekijken in de VOD-catalogus van Proximus. In deze film van Rachel Lang zien we Louis Garrel en Camille Cottin in de hoofdrollen. Ben je vergeten waarover deze film gaat? Proximus Pickx frist je geheugen terug op!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Franse Vreemdelingenlegioen heeft een bijzondere aantrekkingskracht op filmmakers vanwege zijn mythische status. Een kandidaat kan enkel toetreden onder een nieuwe identiteit en als vrijgezel. Rekruten tekenen voor vijf jaar en moeten een bijzonder zwaar trainingsprogramma ondergaan. Wanneer hij zijn 'képi blanc' krijgt, moet een legionair zijn leven geven aan het Vreemdelingenlegioen. Niet voor niets luidt de slogan van dit legeronderdeel 'Legio Patria Nostra', oftewel "het legioen is ons vaderland". 


In de film van Rachel Lang wordt het leven van Louis Garrel en Camille Cottin als leden van het vreemdelingenlegioen gevolgd. In een hevige strijd om hun voortbestaan moeten ze alles op alles zetten om hun naasten te redden. De film vertelt het verhaal van verschillende betrokkenen bij het Vreemdelingenlegioen. Ze komen overal vandaan maar hebben één ding gemeen: de andere mensen bij het legioen zijn nu hun familie. Daarbij trachten de vrouwen hun liefde voor hun man staande te houden en proberen hun mannen te vechten voor Frankrijk.

Enerzijds wordt een Frans koppel gevolgd. Maxime wordt op missie gestuurd naar Mali terwijl Céline in de legerbasis in Corsica wacht op zijn thuiskomst. Anderzijds worden ook twee Oekraïners gevolgd, Nika en Vlad. Ook hun levensverhaal verliep met bijzonder veel hartverscheurende afscheidsmomenten en passionele herenigingen na afloop van de missies. Deze Frans-Belgische film kan rekenen op een cast met Louis Garrel en Camille Cottin in de hoofdrollen, terwijl Ina Marija Bartaité en Aleksandr Kuznetsov Nika en Vlad spelen.

Regisseur met ervaring in legioen

Met ‘Baden Baden’ mocht regisseur Rechel Lang op meer dan 60 internationale festivals uitpakken. ‘Mon Légionnaire’ was de tweede speelfilm van de Franse regisseur en opnieuw maakt ze faam met haar creativiteit en ervaring. Bovendien heeft ze recht van spreken, want ze was zelf meerdere jaren actief als reservesoldaat voor het leger. In 2017 ging ze mee naar de Sahel voor een missie dat onderdeel was van Operatie Barkhane. 

De film neemt de kijker mee in de dagelijkse werking van het leger. Soldaten op missie worden gevolgd in hun activiteiten en vaak toont de film ook niet meer dan dat. Het resultaat is een afwisseling van sobere scènes die iets weg hebben van documentaires, gecombineerd met emotionele verhaallijnen en acties. De film van Lang werd al geprezen op het filmfestival van Cannes en mocht ook op het filmfestival van Angoulême aantreden. Daar sleepte ze de prijs voor beste scenario in de wacht. Wijlen Ina Marija Bartaité mocht toen ook de prijs voor beste actrice ontvangen. Zij stierf in april helaas in een auto-ongeluk.

'Mon Légionnaire' is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top