Duik mee in de wereld van het vreemdelingenlegioen met ‘Mon Légionnaire’

Sinds 10 november is de nieuwe coproductie van Proximus ‘Mon Légionnaire’ te bekijken in de bioscoop. Tot en met 16 januari kan je de film eveneens bekijken in de Proximus VOD-catalogus. Vergeten waarover het gaat? Proximus Pickx frist je geheugen terug op!

In de film van Rachel Lang wordt het leven van Louis Garrel en Camille Cottin als leden van het vreemdelingenlegioen gevolgd. In een hevige strijd om hun voortbestaan moeten ze alles op alles zetten om hun naasten te redden. De film vertelt het verhaal van verschillende betrokkenen bij het Vreemdelingenlegioen. Ze komen overal vandaan maar hebben één ding gemeen: de andere mensen bij het legioen zijn nu hun familie. Daarbij trachten de vrouwen hun liefde voor hun man staande te houden en proberen hun mannen te vechten voor Frankrijk.

Enerzijds wordt een Frans koppel gevolgd. Maxime wordt op missie gestuurd naar Mali terwijl Céline in de legerbasis in Corsica wacht op zijn thuiskomst. Anderzijds worden ook twee Oekraïners gevolgd, Nika en Vlad. Ook hun levensverhaal verliep met bijzonder veel hartverscheurende afscheidsmomenten en passionele herenigingen na afloop van de missies. Deze Frans-Belgische film kan rekenen op een cast met Garrel en Cottin in de hoofdrollen, terwijl Ina Marija Bartaité en Aleksandr Kuznetsov Nika en Vlad spelen.

Regisseur met ervaring in legioen

Met ‘Baden Baden’ mocht regisseur Rechel Lang op meer dan 60 internationale festivals uitpakken. ‘Mon Légionnaire’ was de tweede speelfilm van de Franse regisseur en opnieuw maakt ze faam met haar creativiteit en ervaring. Bovendien heeft ze recht van spreken, want ze was zelf meerdere jaren actief als reservesoldaat voor het leger. In 2017 ging ze mee naar de Sahel in een missie dat onderdeel was van Operatie Barkhane. 

De film neemt de kijker mee in de dagelijkse werking van het leger. Soldaten op missie worden gevolgd in hun activiteiten en vaak toont de film ook niet meer dan dat. Het resultaat is een afwisseling van sobere scènes die iets weg hebben van documentaires, gecombineerd met emotionele verhaallijnen en acties. De film van Lang werd al geprezen op het filmfestival van Cannes en mocht ook op het filmfestival van Angoulême aantreden. Daar sleepte ze de prijs voor beste scenario in de wacht. Wijlen Ina Marija Bartaité mocht toen ook de prijs voor beste actrice ontvangen. Zij stierf in april helaas in een auto-ongeluk.

‘Mon Légionnaire' is sinds 10 november in de bioscoop te bekijken. Onze coproductie is ook tot 16 januari beschikbaar zijn in de Proximus VOD-catalogus. Waar vind je de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online via deze link!

Films

Bekijk alles
Top