Marouane Fellaini heeft zondag met Shandong Taishan de Chinese FA Cup bijgeschreven op zijn palmares. Shandong Taishan won in de finale in het Luneng Big Stadium in Jinan met 1-0 van Shanghai Port, de club van coach Ivan Leko. De Braziliaan Jadson zorgde acht minuten voor tijd voor de verlossing. Kapitein Fellaini speelde de hele wedstrijd voor Shandong.
De voormalige Rode Duivel kroonde zich eind vorige maand ook al tot kampioen in China. De FA Cup wonnen Fellaini en Shandong in 2020 al eens.
Alexis Saelemaekers en AC Milan wonnen op de 21e speeldag van de Serie A makkelijk met 0-3 op het veld van Venezia. Saelemaekers werd na een vroege gele kaart bij de pauze gewisseld. De goals in Venetië kwamen van Zlatan Ibrahimovic (2.) en Theo Hernandez (48. en 59.). Daan Heymans zat bij de thuisploeg niet in de selectie. Met David Okereke (ex-Club Brugge), Thomas Henry (ex-OH Leuven) en de Belgische Marokkaan Sofian Kiyine kwamen er bij Venezia wel enkele andere oude bekenden op het veld. 
Milan neemt in de tussenstand in Italië voorlopig de leiding over van stadsrivaal Inter. De Rossoneri tellen 48 punten. Inter heeft 46 punten, maar voorlopig wel twee wedstrijden minder gespeeld. Venezia is zestiende en staat vier punten boven de degradatiestreep.