Anya Taylor-Joy keert terug in het laatste seizoen van ‘Peaky Blinders’

Series |

Het langverwachte laatste seizoen van ‘Peaky Blinders’ komt dit jaar uit op Netflix. Regisseur Steven Knight en de BBC hebben een trailer vrijgegeven waarin opnieuw de bende van Tommy Shelby te zien is.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het zesde en laatste seizoen van de successerie ‘Peaky Blinders’ komt naar Netflix. De trailer, die BBC op nieuwjaarsdag heeft vrijgegeven, toont hoofdrolspeler Cillian Murphy op de voorgrond als de geharde crimineel Tommy Shelby, naast zijn trouwe vriend Alfie Solomons, gespeeld door Tom Hardy. Met schietpartijen en explosies in het vooruitzicht beloven de komende afleveringen best zwaar te worden. De ambitieuze Oswald Mosley (Sam Clarfin) is machtiger dan ooit. In de trailer maakt ook Anya Taylor-Joy, die haar rol als Gina Gray herneemt, opnieuw haar opwachting. We zien ook Sophie Rundle (Ada Shelby) en Paul Anderson (Arthur Shelby).

In de loop van vijf seizoenen heeft de familie Shelby veel vijanden gemaakt en moesten ze hun toevlucht nemen tot allerlei kunstgrepen om de zaak draaiende te houden. In het vijfde seizoen, dat al in september 2019 werd uitgezonden, kreeg Tommy Shelby te maken met de fascistische vakbondsleider Oswald Mosley, een bijzonder taaie vijand. In deze strijd zal het meesterbrein van de familie Shelby zelfs zo ver gaan om Winston Churchill het hof te maken… Er is duidelijk veel veranderd sinds het eerste seizoen.

Wat kunnen we verwachten?

Vorig jaar gaf regisseur Steven Knight aan Variety een voorsmaakje van wat de fans mogen verwachten in het zesde seizoen. “In seizoen zes wordt de strijd voortgezet die Tommy Shelby voert in zijn verzet tegen het fascisme”, luidde het. “Na zijn terugkeer van de Eerste Wereldoorlog was Tommy Shelby emotioneel op zijn dieptepunt. Hij was murw geworden door zijn ervaringen en hij was nihilistisch, amoreel en tot alles in staat. Hij had een doel, met name geld vergaren, maar wanneer hij geconfronteerd wordt met het fascisme komt er weer iets tot leven en besluit hij dat er goed en slecht is."

“Dat is waarom hij zijn tijd besteedt aan het tegenwerken ervan. Dat gaat door in het zesde seizoen, maar er gaan nog veel meer dingen gebeuren met Tommy die het publiek niet zal verwachten. Ik denk dat het schrijven met elke serie meer en meer gepolijst wordt. Ik heb dat al eerder gezegd, maar ik heb altijd geloofd dat het waar is. Dit is volgens mij het beste seizoen tot nu toe”, aldus Knight nog.

Het zesde seizoen heeft nog geen officiële releasedatum, maar zal naar verwachting in het voorjaar van 2022 worden uitgebracht. Na het zesde seizoen is er een film gepland.

In afwachting van seizoen 6 kan je de vorige seizoenen van ‘Peaky Blinders’ op Netflix bekijken. Meer info over de tv-optie ‘Pickx All Stars’ (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top