Meevaller voor Virton: goalgetter Anne dan toch niet naar de Afrika Cup

Sport | Excelsior Virton zal bij de herneming van de competitie dan toch een beroep kunnen doen op haar prijsschutter Souleymane Anne. De 24-jarige aanvaller zat in de voorselectie van Mauretanië om deel te nemen aan de komende Afrika Cup, maar toen de defenitieve selectie doorgegeven werd, stond de naam van Anne er niet meer tussen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De uiteindelijke niet-selectie is zonder twijfel een tegenvaller voor de aanvaller. Anne had nog wel maar twee caps op z'n palmares staan, maar hij hoopte ongetwijfeld dat zijn goede prestaties in de D1B Pro League voldoende zouden geweest zijn om de definitieve selectie te halen.

Bij Virton zullen ze wellicht iets blijer zijn met de versnelde terugkeer van hun speerpunt. Anne was dit seizoen al goed voor zeven goals in 12 wedstrijden en nam zo bijna de helft van de Luxemburgse doelpunten voor zijn rekening. De spits zal weldra terug aansluiten bij de groep en daar voor het eerst kennis maken met zijn nieuwe coach. Virton hervat de competitie op 23 januari met een thuismatch tegen Waasland-Beveren.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top