Kan Rigo zijn carrière helemaal lanceren bij Beerschot?

Jupiler Pro League | Beerschot staat voor een bijzonder moeilijke opgave om alsnog het behoud te proberen afdwingen. De Kielse Ratten haalden met Dante Rigo een voormalig toptalent in huis. Met hem in de ploeg hoopt Beerschot zondagavond om 21u punten te pakken op het veld van KRC Genk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beerschot wist Dante Rigo weg te halen bij PSV, waar hij niet aan spelen toekwam. De 23-jarige centrale middenvelder werd door Beerschot aangetrokken om het middenveld te versterken. "Dante zal ons middenveld meteen versterken met zijn technische bagage. We waren op zoek naar een jonge Belg met het juiste profiel. Dante staat gekend als een speler met een sterke passing en een fijne traptechniek”, zei technisch manager Sander Van Praet op de website van de club.

De lofbetuiging van De Mos

Rigo maakte deel uit van de lichting Belgische talenten die in 2015 derde werden op het WK U17. De stijlrijke middenvelder maakte daar indruk en Aad de Mos was in 2016 bijzonder enthousiast over het talent van PSV.

"Hij gaat het heel ver schoppen en heeft uitzonderlijke kwaliteiten. Hij heeft een pass over veertig meter, hij kan het spel versnellen en hij heeft een fantastische vrije trap. Hij is de beste opbouwer die je je kan voorstellen. Als type speler is hij een kruising van Josep Guardiola en Mark van Bommel", vertelde de ex-trainer van onder meer Anderlecht en Standard aan Omroep Brabant. Dergelijke lof is altijd gevaarlijk wanneer een speler nog alles moet bewijzen.

Uitleenbeurten

Toch maakte Rigo al snel indruk bij het tweede elftal van PSV, dat uitkwam in de Nederlandse tweede klasse. De jongeling was er een vaste waarde en op zijn achttiende verliep alles goed. Het seizoen nadien kreeg hij ook stilaan kansen in het eerste elftal en op 18 augustus 2018 scoorde hij voor het eerst voor het eerste elftal van PSV. De carrière van het Belgische talent leek in een stroomversnelling te geraken en PSV besliste om de middenvelder in het seizoen 2019/20 uit te lenen aan Sparta Rotterdam. Dat werd een wisselend succes met 16 wedstrijden in de Eredivisie. Hij speelde het volgende seizoen op huurbasis voor ADO Den Haag, waar hij echt leek vertrokken te zijn. Tot er een trainerswissel kwam en hij naar de bank verdween. Rigo keerde terug en speelde het seizoen uit bij Jong PSV.

Afgelopen zomer klopten al enkele Belgische clubs aan, maar Rigo bleef nog een half seizoen in Eindhoven. Trainer Roger Schmidt zag het niet in hem zitten en Beerschot besliste om hem een kans te geven. Op zijn 23ste staat Rigo voor een cruciale fase in zijn carrière. De rode lantaarn uit de Jupiler Pro League haalde een speler in huis met een wisselvallig parcours, maar ook iemand die toch 74 wedstrijden in de Nederlandse tweede klasse speelde en 39 in de Eredivisie. Het is nu aan hem om een vaste waarde te worden op het allerhoogste niveau.

Volg de Jupiler Pro League, waaronder het duel tussen KRC Genk en Beerschot zondag vanaf 20u40 op Eleven Pro League 1, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top