De Australiër Daniel Sanders (KTM) heeft vandaag de ingekorte zesde Dakaretappe voor motorrijders gewonnen. De wedstrijd werd na 101 kilometer geneutraliseerd en de wedstrijdleiding besliste het klassement op te maken aan de hand van de tijden van het moment van neutralisatie. Sanders was op dat punt 2:26 sneller dan de Britse leider Sam Sunderland (KTM). De Oostenrijker Matthias Walkner (KTM) eindigde 10 seconden later op 2:36.
In de stand blijft Sunderland leider, met 2:39 voor op Walkner en 5:35 op Sanders.

Voor de tweede dag op rij kende de wedstrijd een chaotisch verloop. Omdat het parcours er volgens de eerste rijders veel te gevaarlijk bij lag, besliste de wedstrijdleiding in te grijpen en de wedstrijd voor motoren en quads stil te leggen. Beide categorieën waren aan de slag op het parcours waar donderdag de wagens en vrachtwagens hun etappe hadden gereden. Het omgewoelde parcours in combinatie met de overvloedige regen noopte de wedstrijdleiding tot het stopzetten van de rit.

Jerome Martiny (Husqvarna) eindigde als 37e en staat in de stand eveneneens op de 37e plaats. Mikael Despontin (KTM) reed de 56e tijd en is in de stand 53e. Mathieu Liebaert (KTM) eindigde als 125e. Net als hij afgelopen woensdag met Walter Roelants deed, ontfermde hij zich ook vrijdag over een gevallen motard. Na afloop zal er wellicht een correctie doorgevoerd worden en krijgt Liebaert die verloren tijd terug. In de stand is hij voorlopig 72e.