De schrijvers van ‘Bride Wars’ over hun eerste ontmoeting met Kate Hudson

Films | In de komische film ‘Bride Wars’ zien we hoe zelfs de meest perfecte bruiloft kan uitmonden in problemen als zelfs de vriendschap ervoor moet wijken. Die vriendschap hebben de schrijvers van de film gelukkig in overvloed. Zij werden per toeval ontdekt, kregen een kans en hebben het nu gemaakt in Hollywood. Proximus Pickx vertelt je er alles over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2009 zag de film ‘Bride Wars’ het levenslicht. In deze romantische komedie zien we de Amerikaanse actrices Kate Hudson en Anne Hathaway schitteren als boezemvriendinnen die uiteindelijk elkaars grootste vijanden zouden worden. Hudson en Hathaway maakten ten tijde van ‘Bride Wars’ al heel wat naam en faam in Hollywood door kaskrakers te hebben ingeblikt zoals ‘The Princess Diaries’ (2001) en ‘How to Lose a Guy in 10 Days’ (2003). Casey Wilson en June Diane Raphael, het schrijversduo dat hen het afgewerkte filmscript voorstelde, had in tegenstelling tot de twee celebrities nog geen enkele ervaring in Hollywood. Dat hield hen echter niet tegen om een geweldige film te maken. 

De twee dames verklapten tegenover journalisten van het Amerikaanse EW Magazine dat ze het idee voor de film per toeval tegen het lijf liepen op het Aspen Comedy Festival. Daar probeerden de twee dames contacten te leggen en zichzelf in de markt te prijzen als volwaardige actrices die klaar waren voor hun eerste grote komische rol. 

Tot hun grote verbazing (en teleurstelling) zochten de talentenjagers in Aspen niet naar nieuwe actrices, maar naar nieuwe schrijvers. Ze stonden op het punt om teleurgesteld af te zwaaien tot ze werden uitgenodigd door een zekere Heidi Sherman van New Regency Productions. Zij had een beknopt filmscript klaarliggen dat de dames misschien wel konden omtoveren tot een leuk en geloofwaardig scenario. Het script stond de dames zo hard aan dat ze de handen in elkaar sloegen en niet veel later op een vliegtuig zaten richting Los Angeles, richting het huis van de grote Kate Hudson.

Uit het lood geslagen door Hudson

Daar moesten Casey Wilson en June Diane Raphael Kate Hudson van haar sokken blazen, maar het waren zij die even uit het lood geslagen werden. “Die ervaring was geweldig”, aldus de schrijfsters/actrices. “Kate kwam van de bovenverdieping naar beneden om ons te ontvangen en heel even leek het alsof er een engel was neergedaald. Ze zette zich op de sofa terwijl wij probeerden het script voor te stellen. We hadden grote indexkaarten in onze handen en mijn handen waren continu aan het beven”, vertelde June. “Om het ijs te breken liet een van de producers zich ontvallen dat we stand-up comedians waren. We riepen allebei heel gauw dat we dat niet waren.” Vermoedelijk wilden de dames op die manier geloofwaardiger overkomen.

De twee dames stelden hun uitgewerkte script voor en Kate Hudson hapte gelukkig toe. De actrice nam een gewaagde gok want zowel Casey als June hadden nog nooit een project van dergelijke omvang ondernomen. De bal ging dus dankzij Hudson aan het rollen en dat betekende dat de dames zo snel als mogelijk in hun pen moesten kruipen om alle losse eindjes in het filmscenario aan elkaar te knopen. Dat lukte en als kers op de taart werd ook de Amerikaanse actrice Anne Hathaway aan de cast toegevoegd.

'Bride Wars' (2009)

In ‘Bride Wars’ zien we hoe de piepjonge Emma (Anne Hathaway) en Olivia (Kate Hudson) elkaar als kinderen hebben ontmoet op een bruiloft. De twee werden vriendinnen en fantaseerden jarenlang samen over de ideale bruiloft en hoe zij die zouden organiseren. Ongeveer 26 jaar later staan Emma en Olivia elk op het punt om te trouwen maar dan wel op hetzelfde, ideale moment. Hierdoor zullen ze een keuze moeten maken: is hun bruiloft het belangrijkst, of hun vriendschap?

Ontdek ‘Bride Wars' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top