Een dubbele portie Joris Hessels op woensdag

Films | Koning van het ontwapenende gesprek Joris Hessels (‘Radio Gaga’, ‘De Weekenden’, ‘Gentbrugge’) is op woensdagavond maar liefst twee keer te zien op de buis. Op Play4 start namelijk het tweede seizoen van ‘Viervoeters’, terwijl op Canvas zijn nieuwe programma ‘Taxi Joris’ begint.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Viervoeters

In ‘Viervoeters’ deelt Joris Hessels weer het scherm met zijn vriend en ‘Radio Gaga’-copresentator Dominique Van Malder, die ook  de topserie ‘Albatros’ mee bedacht. Daarin had hij dan weer een rolletje voorzien voor zijn kameraad Joris. Hessels en Van Malder pakken het in ‘Viervoeters’ iets lichtvoetiger aan dan in pakweg ‘Radio Gaga’. Ze proberen honden uit een asiel te koppelen aan gezinnen die een trouwe viervoeter zoeken. Samen met experten vissen ze uit welke karakters het best bij de adoptiegezinnen passen en na een eerste kennismaking, vaak een moment van ontroering, moeten die gezinnen beslissen of ze de hond in huis willen nemen of niet.

Het programma toont aan dat er voor iedere dierenliefhebber, ook voor zij die met mobiliteitsproblemen kampen of die een heel specifieke wens hebben, een hond in een asiel te vinden is. Zo willen ze ook aan de kijker duidelijk maken dat het vaak beter is om te adopteren dan om naar een fokker te gaan, zeker als die fokker het niet nauw neemt met dierenwelzijn. In het tweede seizoen willen Joris en Dominique nog meer honden aan een gouden mandje helpen.

Bekijk het tweede seizoen van ‘Viervoeters’ op woensdag om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Taxi Joris

Praten met mensen die een opmerkelijk, maar moeilijk verhaal te vertellen hebben: het is waar Joris Hessels in uitblinkt. Of hij nu mensen met medische problemen of een onvervulde droom uitnodigt voor een weekendje in een kasteel, zijn nieuwe buurt en de vele kleurrijke bewoners leert kennen in ‘Gentbrugge’ of iemand naar zijn werk voert in het nieuwe ‘Taxi Joris: er zit altijd een goed gesprek in. In zijn nieuwste reeks pikt hij boeiende mensen op en vervoert hij hen naar een gekozen bestemming. Onderweg leert hij hen beter kennen.

Van een rolstoelgebruiker die acteur wil worden, de echtgenoot van een veroordeelde vrouw, tot een escorte en een hoogbejaarde pater – Joris ontmoet mensen die aan elke mogelijke kant van de samenleving staan. Hij spendeert niet zo veel tijd met hen, maar is voor even wel een meelevend luisterend oor, de perfecte bemiddelende tussenpersoon voor zijn passagiers en de soms oordelende kijker.

Bekijk ‘Taxi Joris’ op woensdag om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top