Union SG heeft er met Koki Machida een extra wapen bij

Jupiler Pro League | Union SG haalde met de Japanner Koki Machedi een nieuwe verdediger in huis. De Brusselaars willen met hem zondag om 18u30 op het veld van Seraing bewijzen dat hun defensie nog steeds de beste is uit de Jupiler Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union SG is ambitieus en liet bij de start van de transferperiode weten dat het in elke linie één speler hoopte aan te trekken. Daarnaast liet de club ook verstaan dat de sterkhouders aan boord moesten blijven. Met wat extra bloed hoopt het bestuur de ploeg nog sterker te maken. Koki Machida was de eerste wintertransfer van Union SG.

Mooie adelbrieven

De verdediger kwam over van de Japanse topclub Kashima Antlers en hij wordt voor anderhalf jaar gehuurd, met aankoopoptie. “Machida speelde afgelopen seizoen (de competitie in Japan is net afgelopen) 34 wedstrijden, scoorde daarin 5 keer en gaf 1 assist. In totaal speelde hij 116 wedstrijden voor de club waar hij ook zijn jeugdopleiding genoot", deelde de Brusselse club mee bij zijn transfer.

Machida zal uiteraard de nodige aanpassingstijd hebben, maar met Kaoru Mitoma heeft alvast een landgenoot en ploegmaat die hem daarbij kan helpen. De twee kennen elkaar al aangezien ze beiden actief waren bij Japan op de Olympische Spelen.

Interessant profiel

Machida is 1m90 en heeft een profiel dat ze nog niet hadden in het Dudenpark. De linksvoetige centrale verdediger is positioneel sterk en beschikt ook over goede uitvoetballende kwaliteiten. Bovendien heeft Felice Mazzu er nog een extra wapen bij in de aanval, want hij wist afgelopen seizoen ook vijf keer met het hoofd te scoren in de Japanse competitie.

De Japanner lijkt dus een goede versterking te zijn voor Union SG, dat achteraan zeker geen grote weelde had. Met Christian Burgess, Siebe Van Der Heyden, Jonas Bager en Ismaël Kandouss had Mazzu amper vier spelers voor drie posities tot zijn beschikking. Machida hoopt zich alvast snel te integreren in het team om zo snel een basispion te worden.

Volg de Jupiler Pro League, waaronder het duel tussen Seraing en Union SG zondag vanaf 18u10 op Eleven Pro League 2, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top