Ricky Gervais diept personages verder uit in derde seizoen van 'After Life'

‘After Life’, de succesvolle Netflix-reeks van Ricky Gervais over het tragikomische dagelijkse leven van weduwnaar Tony, start weldra met een derde en laatste seizoen. Naar aanleiding daarvan liet Gervais een zeldzame keer in zijn kaarten kijken bij het creatieproces van de serie.

Via zijn Twitteraccount gaf bedenker en hoofdacteur Ricky Gervais onlangs tekst en uitleg bij enkele van de terugkerende personages in zijn succesreeks ‘After Life’. In de eerste plaats de hond Brandy, een Duitse herder die in huis enigszins de leegte opvult die het overlijden van Lisa -de echtgenote van Tony- achterlaat. Daarover tweette Gervais: “I gave Tony a dog to represent stability and unconditional love. A codependency  that metaphorically and literally saves his life.” Met andere woorden, de hond staat voor stabiliteit en onvoorwaardelijke liefde. Een wederzijdse afhankelijkheid die metaforisch en letterlijk zijn leven redt. Dat Gervais zoveel belang hecht aan de rol van Brandy is niet zo vreemd: de Britse komiek is zeer grote dierenvriend.

Vervolgens tweette Gervais over Brian, de ietwat opdringerige man die telkens op de redactie van de lokale krant verschijnt -waar Tony werkt- om een van zijn anekdotes in het nieuws te krijgen. Dat personage creëerde Gervais naar eigen zeggen omdat hij wilde aantonen dat iedereen, hoe hopeloos of onbeduidend ook, een verhaal te vertellen heeft.

En dan is er nog Anne, de oudere dame die Tony geregeld opzoekt op het kerkhof om vanop een bankje filosofische of troostende babbels te voeren. “Anne represents wisdom & the kindness of strangers”, schreef Gervais daarover.

Een rijke variëteit aan personages

Ricky Gervais heeft niet de gewoonte een succesvolle reeks uit te melken, ‘Derek’, ‘The Office’ en ‘Extras’ kregen bijvoorbeeld maar twee seizoenen. Maar de Brit gaf al aan dat hij de personages in ‘After Life’ zo rijk en gevarieerd vindt dat hij toch voor een derde (maar ditmaal wel laatste) seizoen tekende.

De vaste hoofdpersonages van de vorige twee seizoenen keren dus terug. Van verpleegster Emma, met wie Tony een ontluikende maar twijfelende romance beleeft, en postbode Pat, die te pas en vooral te onpas het huis van Tony binnenwandelt. En dan zijn er uiteraard nog de collega’s bij de krant ‘The Tambury Gazette’: schoonbroer en hoofdredacteur Matt, de stuntelige fotograaf Lenny, nieuwkomer Sandy en de truttige reclameverantwoordelijke Kath. Uit het leven gegrepen en net dat maakt deze 'After Life' zo sterk.

Ontdek het derde seizoen van ‘After Life’ vanaf 14 januari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Films

Bekijk alles
Top