De programma’s die je deze week gezien moet hebben, van diepmenselijke gesprekken tot moderne western

Films | Ook deze week zijn er weer heel wat redenen om ’s avonds gezellig knus in de zetel te kruipen. De beeldbuis schotelt je heel wat voor om van te genieten. Wij selecteerden zoals elke maandag de films en programma’s die je de komende dagen niet mag missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: Reizen Waes

Nadat Tom Waes voor het vorige seizoen van zijn reisprogramma noodgedwongen binnen onze landsgrenzen moest blijven, vroegen onze noorderburen of hij ook eens naar hun land wilde afzakken. Tenslotte is Tom mede dankzij het succes van ‘Undercover’ intussen een bekende kop in Nederland, en heeft hij een talent om grote en kleine verhalen uit te spitten die de lokale bevolking al lang vergeten is.

Na avonturen in Noord-Brabant, Limburg, Friesland, het Hoge Noorden, Flevoland en Noord- en Zuid-Holland, verkent hij deze maandag het landelijke Oosten. Van de Achterhoek tot bij de treinkapers van Wijster: zoals steeds toont Tom ons stukjes van het land die je als gewone toerist maar moeilijk kan ervaren.

Bekijk ‘Reizen Waes’ op maandag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Dinsdag: Sergio over de grens

Topkok Sergio Herman doet sinds kort ook zijn duit in het zakje van het reisprogrammagenre. In ‘Sergio over de grens’ houdt hij het midden tussen Tom Waes-gewijs een (culinair) land ontdekken en Wim Lybaert-gewijs zijn reisgezel beter leren kennen. De eerste aflevering met die andere tv-kok Jeroen Meus werd een mooi evenwicht tussen ontroering, kameraadschap, ontboezeming en diep genot van al die Kroatische streekproducten. Met een lekker sausje Zeeuwse zinsneden, uiteraard.

In de tweede aflevering trekt Sergio naar Marokko met acteur en presentator Kürt Rogiers.

Bekijk ‘Sergio over de grens’ op dinsdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Woensdag: Taxi Joris

Joris Hessels, al dan niet geflankeerd door compagnon Dominique Van Malder, is een meester in menselijke gesprekken en verhalen voeren en brengen. In zijn nieuwe thuis Gentbrugge, in de caravan van ‘Radio Gaga’, tijdens een weekendje weg… en nu doet hij het ook met de wagen. In ‘Taxi Joris’ vervoert hij mensen die hij beter wil leren kennen langs een door hen gekozen traject. Onderweg praten ze over de grote en kleine dingen des levens.

In de eerste aflevering maakt Joris kennis met een rolstoelgebruiker die acteur wil worden, een escorte die onder een alter ego werkt en een pater die op zijn gezegende leeftijd nog steeds zigeuners, circusartiesten en foorkramers doopt, huwt en begraaft.

Bekijk ‘Taxi Joris’ op woensdag om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Donderdag: Back to the Future Part II

In de eerste ‘Back to the Future’ reisde Marty McFly (Michael J. Fox) naar het verleden, in de tweede ontdekt hij de wonderlijke toekomst van het jaar… 2015. Tja, in 1989 moet dat jaartal voor regisseur/scenarist Robert Zemeckis en co-schrijver Bob Gale veraf en futuristisch hebben geleken. Een aantal van de voorspellingen die de film deed, zoals het gebruik van hologrammen, slimme horloges en robots die taken van mensen overnemen, kwamen uit, maar op andere, zoals een wendbaar zwevend skateboard, vliegende auto’s of zelfstrikkende schoenen, moeten we nog even wachten.

Het verhaal van deze cult-sciencefictionfilm is overigens ook de moeite waard. Deze keer moet Marty niet zorgen dat zijn ouders bij elkaar komen, maar wel voorkomen dat de familie McFly in de goot terecht komt door een overval te vermijden. Maar ook wanneer dat klusje geklaard is, zit het avontuur van Doc en Marty in het retrofuturistische 2015 er nog lang niet op.

Bekijk ‘Back to the Future Part II’ op donderdag om 20u35 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Vrijdag: The Hateful Eight

Volgens sommige Tarantino-fans is de regisseur op zijn best wanneer hij een ensemblecast in een beperkte ruimte samenbrengt om te spelen met rake dialogen, hoog oplopende spanningen en plotse gewelddadige uitspattingen. Kijk maar naar zijn debuut ‘Reservoir Dogs’ of zijn voorlopig voorlaatste, ‘The Hateful Eight’. In die westernfilm zit een groep ongure karakters tijdens een sneeuwstorm vast in een pleisterplaats. Twee premiejagers, een terdoodveroordeelde, een pas aangestelde sheriff, een beul, een revolverheld, een generaal en een Mexicaan die de boel tijdelijk runt.

‘The Hateful Eight’ is een van de minder cartooneske films van Quentin Tarantino en pakt uit met wisselende dynamieken en spanningen die eens hoog oplopen en dan weer verlichten, met het onbevattelijke gevoel van een nakend onheil en rake dialogen waarbij je nooit zeker bent wie je kan geloven en wie de rest in de maling probeert te nemen.

Bekijk ‘The Hateful Eight’ op vrijdag om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top